Petícia za prechod na Dištančnú výučbu na 2. stupni ZŠ, SŠ a VŠ

Petícia za prechod na Dištančnú výučbu na 2. stupni ZŠ, SŠ a VŠ.

Po dnešnom rokovaní vlády a ich opatreniach sme sa rozhodli vytvoriť petíciu pre školstvo.

Dôvodom je že aj keď deti sú bezpríznakové a s ľahkým priebehom tak sú šíriči vírusu SARS-CoV-2 (Koronavírus). Podľa prieskumu SŠ v Košiciach sme zistili že sú školy kde sa žiaci rôzných tried miešajú a v niektorých prípadoch nieje dodržaná povinná karanténa. A pre prípady (príklad viď. nižšie) sme názoru že ohniská nákazy sú hlavne v školách. Preto navrhujeme prechod na dištančnú výučbu na 2. stupni ZŠ, SŠ a VŠ.

Prečo 1. stupeň na ZŠ nie? Ide o to že žiaci na 1. stupni majú 6-11 rokov čo sú prípady kde by pri dištančnej výučbe musel byť niekto s dieťaťom doma a to nejde zariadiť v každom prípade.

Petíciu môže podpísať žiak, rodič, učiteľ a každý kto s týmto návrhom súhlasí.

Príklad:

Janko, 15r. chodí na Strednú školu je z 1.A triedy. Každý pondelok má ale predmet kde je so žiakmi z 1.B aj 1.C.

Janko v stredu zistí že je pozitívny a do karantény ide iba 1.A (iba neočkovaní) a žiaci z 1.B a 1.C nemajú nariadenú žiadnu karanténu.

Peťko z 1.A sa rozhodne že po 8 dňoch ho už nebaví byť doma preto sa vyberie do školy kde to nikto neskontroluje a kľudne môže šíriť ochorenie SARS-CoV-2 bez príznakov.

Peťko nakazí svojích rodičov ktorí sú proti očkovaniu a tiežo 2 spolužiakov z ktorých jeden nakazí tiež rodičov ktorí kým nemajú príznaky chodia do práce a pod. a rozšíruju to ďalej.

(Reálna situácia na nemenovanej SŠ v Košiciach) + žiaci ZŠ a SŠ nedodržujú opatrenia ako by sa mali t.j. zle nasadené rúško/respirátor alebo vôbec nechránené horné dýchacie cesty.

Svojim podpisom oprávňujem Tomáš na odovzdanie informácií, ktoré poskytnem v tomto formulári, tým, ktorí majú v tejto oblasti právomoci.

Vašu e-mailovú adresu nebudeme verejne zobrazovať online.