Poslanci, zrušte konečne hazard v Martine!

Od roku 2018 zbiera združenie Reštart Martina podpisy pod petíciu za zákaz hazardu v Martine. V roku 2020 prišla konečne zmena legislatívy, ktorá povoľuje mestám zakázať hazard obyčajnou väčšinou v mestskom zastupiteľstve. Prosíme preto martinských poslancov a poslankyne - poslúchnite svojich občanov a zakážte prevádzkovanie premnožených herní v našom meste! "Špinavé peniaze", ktoré sú častokrát od tých najchudobnejších alebo získané z trestnej činnosti, neplatenia alimentov či iného zanedbávania rodiny, nie sú peniaze, ktoré spasia martinský rozpočet.

Skúsenosti z miest ako Brno či Ružomberok, kde bol hazard plošne zakázaný, jednoznačne ukazujú, že išlo o správny krok a nik z miestnych obyvateľov ani vedenia mesta netúži po návrate herní pod okná panelákov.

Peniaze, ktoré hádzali ľudia do automatov, míňajú teraz v podnikoch či obchodoch, ktoré riadne odvádzajú miestne dane. Priestory, ktoré boli dovtedy prznené gýčovými herňami, sú teraz nahradené slušnými kaviarňami alebo reštauráciami, v ktorých si našli prácu napríklad aj ľudia, ktorí robili predtým v herniach.

Poslanci a poslankyne, jedným jednoduchým hlasovaním môžete skrášliť veľkú časť nášho mesta, znížiť kriminalitu, priniesť viac peňazí do rodín a v súčasnej krízovej situácii obmedziť nárast nezamestnanosti. Budeme pozorne sledovať, či nájdete dostatok odvahy na tento, pre vás banálny, no pre Martin nesmierne dôležitý krok.

Milan Ftorek - Reštart Martina    Kontaktujte autora petície

Svojim podpisom splnomocňujem Milan Ftorek - Reštart Martina na odovzdanie môjho podpisu osobám oprávneným konať v tejto veci.

Upozorňujeme, že svoj podpis nemôžete potvrdiť odpoveďou na tento e-mail.