Podpora pre Trestné oznámenie na Michala Havrana podľa § 423

Trestné oznámenie pre hanobenie národa podľa zákona č. 300/2005 (§ 423)

Dňa 19.05.2017 sme si na stránke časopisu Zem a Vek prečítali článok s názvom "RTVS poskytuje priestor ľuďom, ktorí hanobia národných dejateľov". V článku boli uverejnené vyjadrenia moderátora Michala Havrana (RTVS), ktorý sa vo svojej relácii Večera s Havranom hanlivo vyjadril na adresu národných dejateľov nasledovne:

havran1.png

Preambula Ústavy Slovenskej republiky sa odvoláva na politické a kultúrne dedičstvo našich predkov a na stáročné skúsenosti zo zápasov o národné bytie a vlastnú štátnosť – z toho vyplýva, že štúrovci položili základ slovenského národa, vytvorili prvú Národnú radu, základ SNR, takže útoky na štúrovcov možno vnímať ako útok, dehonestáciu a šírenie antipatie k týmto národným hodnotám, čím sa pán Havran dopustil veľkého zločinu proti najvyšším hodnotám národa chránených zákonom SR.

Preto ako uvedomelí občania podávame toto oznámenie v presvedčení, že bol spáchaný trestný čin hanobenia národa, nakoľko vyjadrenie nemá znaky kritiky, analýzy ale znaky dehonestovania jednej dôležitej časti histórie slovenského národa. Keďže štúrovci tvoria jadro našej národnej hrdosti, Michal Havran svojim vyjadrením napĺňa skutkovú podstatu §423 a).

Svojim podpisom oprávňujem Igor Jurečka na odovzdanie informácií, ktoré poskytnem v tomto formulári, tým, ktorí majú v tejto oblasti právomoci.

Upozorňujeme, že svoj podpis nemôžete potvrdiť odpoveďou na tento e-mail.