Petícia: Podpora P.Kalmusa a Ľ.Lorenza, za dotvorenie busty V.Biľaka

My dolu podpísaní schvaľujeme a podporujeme konanie výtvarníkov Petra Kalmusa a Ľuboša Lorenza, ktorí čelia obvineniu za poškodzovanie cudzej veci. Sme presvedčení, že v zmysle trestného práva je inštalovanie pamätníkov predstaviteľom totalitného režimu trestným činom (§421 trestného zákona - podpora a propagácia skupín smerujúcich k potláčaniu základných práv a slobôd), keďže zákon o nemorálnosti a protiprávnosti komunistického systému (125/1996Z.z.) totalitný režim za takýto jednoznačne označuje. Inštalácia predmetnej busty je urážkou prenasledovaných a týraných ľudí komunistickým zriadením počas rokov 1948-1989 a jej poškodenie je činom ktorý by sa nestal, ak by štátne orgány inštalácii predmetnej busty v zmysle právneho poriadku zabránili. Zároveň chceme apelovať na zdravý rozum a v zmysle platných právnych noriem navrhujeme zaviazať autorov povinnosťou predmetný pamätník odstrániť.

Mgr. Nikola Jankovič    Kontaktujte autora petície

Svojim podpisom splnomocňujem Mgr. Nikola Jankovič na odovzdanie môjho podpisu osobám oprávneným konať v tejto veci.