Petícia za zrušenie / zmenu komplikovaných ustanovení v zákone o dani z príjmov týkajúcich sa mikrodaňovníka.

Pojem mikrodaňovník nadobúda v legislatíve SR (v zákone o dani z príjmov) účinnosť počnúc 01.01.2021. Máme za to, že právna úprava mikrodaňovníka sa míňa svojmu účelu a pre jej komplikovanosť aj jej cieľu (podpora malého a stredného podnikania), preto budeme radi, ak vyjadríte Váš názor podpísaním tejto petície.

Podpísaním tejto petície som za úplné zrušenie pojmu mikrodaňovník v legislatíve SR, ale za zachovanie zníženej sadzby dane z príjmov (15 %) zo zákonom limitovanej výšky zdaniteľných príjmov (výnosov), ktorá je od 01.01.2021 stanovená na 49 790 € za zdaňovacie obdobie alebo vyššej (napr. 100 000 €, ktorá platila do 31.12.2020).

Združenie účtovníkov Slovenska    Kontaktujte autora petície

Svojim podpisom splnomocňujem Združenie účtovníkov Slovenska na odovzdanie môjho podpisu osobám oprávneným konať v tejto veci.

Upozorňujeme, že svoj podpis nemôžete potvrdiť odpoveďou na tento e-mail.

kysytään!-- Large modal -->