Peticia za zmenu rozhodovania o ochrannom pasme od cintorína

Súčasne platná právna úpravu zákona č. 131/2010 Z.z. je absolútne zastaralá a praktiky neaplikovateľná v praxi. Ochranné pásmo cintorína je podľa tejto zastaralej úpravy 50 metrov, t.z. nemôžete si postaviť dom na vlastnom pozemku. Tento zákon je už dnes v rozpore s realitou, pretože existuje veľa domov a stavieb, ktoré sú v tesnej blízkosti cintorínov. Pretože pred týmto nešťastným zákonom to bolo v pôsobností miest a obcí.

Táto navrhovaná novela tieto kompetencie ponecháva opätovne na obciach a mestách a nedehonestuje pozemky nás obyvateľov.

"Obec môže všeobecne záväzným nariadením ustanoviť ochranné pásmo pohrebiska v rozsahu najviac 50 metrov od hranice jehopozemku; vo všeobecne záväznom nariadení obec určí najmä pravidlá umiestňovania a povoľovania budov a stavieb so zreteľom na pietny charakter pohrebiska."

Vlada Mancová Kielarová    Kontaktujte autora petície

Svojim podpisom oprávňujem Vlada Mancová Kielarová na odovzdanie informácií, ktoré poskytnem v tomto formulári, tým, ktorí majú v tejto oblasti právomoci.

Vašu e-mailovú adresu nebudeme verejne zobrazovať online.