Petícia za vyčistenie koryta riek Torysa a Sekčov pretekajúcich územím mesta Prešov

„My, dolu podpísaní občania, žiadame o vyčistenie vodných tokov Torysa a  Sekčov pretekajúcich katastrálnym územím mesta Prešov.

Predmetné úseky vodných tokov sú zanesené nánosmi, vývratmi a odpadom. Uvedené vývraty a nánosy spolu tvoria prekážky na vodných tokoch a bránia tak jeho bezproblémovému prietoku pri zvýšených stavoch a zvyšujú riziko povodní v oblasti.

V zmysle ustanovenia § 48 ods. 3 zák. č. 364/2004 Z. z. o vodách je správca toku povinný okrem iného udržiavať korytá v stave, ktorý zabezpečuje ich prirodzenú alebo projektovanú prietočnosť a hĺbku vody, odstraňovať prekážky z vodného toku, prevádzkovať a udržiavať v riadnom stave upravené časti vodného toku.

Žiadame Samosprávu Mesta Prešov o spísanie dohody so správcom tokov, Slovenským vodohospodárskym podnikom, š. p. OZ Košice a o zabezpečenie odstránenia nánosov, vývratov a odpadu z vodných tokov Torysa a Sekčov v roku 2021.“

Torysa1.jpg

Ing. Denisa Holečková, Richard Dubovický, Ondrej Šarník    Kontaktujte autora petície

Svojim podpisom splnomocňujem Ing. Denisa Holečková, Richard Dubovický, Ondrej Šarník na odovzdanie môjho podpisu osobám oprávneným konať v tejto veci.

Upozorňujeme, že svoj podpis nemôžete potvrdiť odpoveďou na tento e-mail.