Petícia za urýchlené rozšírenie cesty 1. triedy I/61 vedúcej z Bratislavy do Senca na 4-pruhovú komunikáciu

Primátor mesta Senec a starostovia obcí Bernolákovo, Chorvátsky Grob, Veľký Biel a Zálesie žiadame Vládu Slovenskej republiky, Ministerstvo dopravy a výstavby Slovenskej republiky, Bratislavský samosprávny kraj a Národnú diaľničnú spoločnosť o urýchlené riešenie neúnosného stavu na ceste 1. triedy I/61 (Stará senecká cesta) vedúcej z Bratislavy do Senca z dôvodov dlhodobého zlyhávania lokálnej regionálnej infraštruktúry a plánovaného územného rozvoja v obciach blízko tejto cesty. Primárne navrhovaným riešením je rozšírenie cesty I/61 na 4-pruhovú komunikáciu a mimoúrovňové križovania. Súčasný stav cesty I/61 je v dopravných špičkách kritický a neúnosný. Realizáciou skapacitnenia cesty I/61 dôjde ku zvýšeniu plynulosti a bezpečnosti cestnej premávky najmä počas dopravných špičiek, k odľahčeniu dopravy v priľahlých obciach, zlepšeniu dopravnej dostupnosti a lepšej obsluhe tohto územia.

* do petície je zahrnutá aj obec Ivanka pri Dunaji. Starosta obce Ivanka pri Dunaji petíciu podpíše ako súkromná osoba.

Richard Červienka    Kontaktujte autora petície

Svojim podpisom splnomocňujem Richard Červienka na odovzdanie môjho podpisu osobám oprávneným konať v tejto veci.