Petícia za urýchlené rozšírenie cesty 1. triedy I/61 vedúcej z Bratislavy do Senca na 4-pruhovú komunikáciu

Primátor mesta Senec a starostovia obcí Bernolákovo, Chorvátsky Grob, Veľký Biel a Zálesie žiadame Vládu Slovenskej republiky, Ministerstvo dopravy a výstavby Slovenskej republiky, Bratislavský samosprávny kraj a Národnú diaľničnú spoločnosť o urýchlené riešenie neúnosného stavu na ceste 1. triedy I/61 (Stará senecká cesta) vedúcej z Bratislavy do Senca z dôvodov dlhodobého zlyhávania lokálnej regionálnej infraštruktúry a plánovaného územného rozvoja v obciach blízko tejto cesty. Primárne navrhovaným riešením je rozšírenie cesty I/61 na 4-pruhovú komunikáciu a mimoúrovňové križovania. Súčasný stav cesty I/61 je v dopravných špičkách kritický a neúnosný. Realizáciou skapacitnenia cesty I/61 dôjde ku zvýšeniu plynulosti a bezpečnosti cestnej premávky najmä počas dopravných špičiek, k odľahčeniu dopravy v priľahlých obciach, zlepšeniu dopravnej dostupnosti a lepšej obsluhe tohto územia.

* do petície je zahrnutá aj obec Ivanka pri Dunaji. Starosta obce Ivanka pri Dunaji petíciu podpíše ako súkromná osoba.

Richard Červienka    Kontaktujte autora petície

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená na našej stránke. Všetky údaje, ktoré poskytnete v tomto formulári, však uvidí autor petície.

Dostanete e-mail s odkazom na potvrdenie vášho podpisu. Skontrolujte si doručené správy (aj priečinok so spamom).