Petícia za skrátenie dĺžky externého štúdia

Vážené Ministerstvo školstva,

po štyroch rokoch nášho bakalárskeho štúdia, sme sa rozhodli spísať petíciu, ktorou Vás žiadame o skrátenie dĺžky externého štúdia na pôvodnú formu 3 a 2 roky. Sme presvedčené, že predĺženie o jeden resp. dva roky štúdia, neznamená automaticky zvýšenie jeho kvality. Externí študenti za dlhšie štúdium zaplatia viac bez toho, aby sa kvalita ich vzdelania zlepšila. Kvôli tomu klesol záujem o túto formu štúdia a mnohí odchádzajú študovať aj do zahraničia, kde je štúdium nie len kratšie ale aj zadarmo.

S prihliadnutím na uvedené žiadame, aby Ministerstvo školstva prehodnotilo návrh na zmenu dĺžky ext. štúdia.

Študentky

Svojim podpisom splnomocňujem Cerovská na odovzdanie môjho podpisu osobám oprávneným konať v tejto veci.