Petícia proti výstavbe obytného súboru „Martinské terasy“ a východného martinského okruhu

My, dolupodpísaní občania, vyjadrujeme svoj nesúhlas so zábermi kvalitnej poľnohospodárskej pôdy na martinskej východnej riečnej terase v časti Lány a od Košút I. po Tomčany v k. ú. Martin a s jej premenou na stavebné pozemky. Ďalej nesúhlasíme s výstavbou tzv. východného martinského okruhu (obchvatu). Týmto konaním by sa tu narušili až zničili prírodné a krajinné hodnoty európskeho a národného významu, genofondové lokality Kapustné záhrady a Sklabinský potok. Zvýšenou premávkou áut by sa upchávala prinajmenšom Severná ul. v Martine. Táto oblasť by stratila svoje čaro a ľudia by prišli o peknú oddychovú zónu, čo je pre nás neprijateľné.

Svojim podpisom splnomocňujem Jano Topercer na odovzdanie môjho podpisu osobám oprávneným konať v tejto veci.