PETÍCIA - VÝZVA za celosvetový MIER

PETÍCIA - VÝZVA za celosvetový MIER, so vzájomnou spoluprácou, porozumením a bez diktátu !  Bez povyšovania sa jeden nad druhým, bez vykorisťovania človeka človekom, národ národa, so zabezpečením MIERU vo svete.  Podľa zákona č. 85/1990 Z.z. o petičnom práve v znení neskorších predpisov.        My, dole podpísaní občania, petičnej komisie SR, žiadame prezidenta SR p. Andreja Kisku, predsedu parlamentu NR SR p. Andreja  Danka a  predsedu vlády SR p. Petra Pellegriniho, ako najvyšších ústavných činiteľov v SR, o vyjadrenie a podporu predloženej Petície – Výzva za celosvetový mier a súčasne Vás vyzývame viesť mierovú politiku, s návrhmi k mierovým rokovaniam a podpisom zmlúv, k zabezpečeniu mieru pre Slovenskú republiku a celý svet.         Vyslovujeme nesúhlas a sťažnosť na prijatý dokument vládou SR ,, Bezpečnostná stratégia“ , viď. v obsahu  bod č. 1.  Vyslovujeme a podávame sťažnosť k podpisu Andreja Kisku , ako prezidenta SR na summite NATO vo Varšave 8. a 9. 7. 2016 s anulovaním jeho podpisu, viď. bod č. 2 . Podávame sťažnosť na existenciu organizácie GLOBSEC na Slovensku, žiadame jej zrušenie  viď. b. č. 3. Podávame sťažnosť na neefektívne hospodárenie s finančnými prostriedkami štátu, so žiadosťou zrušenia podpísaného kontraktu so spoločnosťou v USA, ktorá má dodávať bojové stíhacie – viacúčelové lietadlo F 16 viď. bod č. 4.,         Petičný výbor a OZ – Pán Občan, žiada štátne orgány SR viesť diskusiu a dávať návrhy k zabezpečeniu celosvetového mieru na medzinárodných podujatiach, v organizácii NATO a organizácii EÚ a OSN.   Vyslovujeme nesúhlas a sťažnosť v týchto bodoch :   1., Žiadame, aby sa z dokumentu vlády SR, z novembra r. 2018 ,, Bezpečnostná stratégia“ vyňali slová ,, Ruská federácia, ako NEPRIATEĽ Slovenskej republiky. 2., Žiadame súčasného alebo budúceho prezidenta SR,  ANULOVANIE podpisu prezidenta SR Andreja Kisku v dokumente Summit NATO, Varšava, Poľsko, zo dňa 8. – 9. 7. 2016, kde bolo deklarované v stratégii NATO ,, Obkľučovanie hraníc Ruskej federácie vojskami NATO“. 3., Žiadame zrušiť mimovládnu organizáciu ,,GLOBSEC“   na Slovensku, ktorej predsedom je Róbert Vass, táto organizácia podnecuje nenávisť, nepriateľstvo, vo svojom PROGRAME. Dňa 18. 5. 2018 na konferencii GLOBSEC Bratislava vyslovil Róbert Vass, šéf Globsecu, ako hlavného nepriateľa Ruskú federáciu a Čínsku republiku. Čo bolo podnetom k nenávisti uvedených krajín a podnet, pre  prijatie v ,,Bezpečnostnej stratégii SR“ ,  vládou SR v novembri 2018, že  Ruská federácia je našim  NEPRIATEĽOM, čím vláda ide do priamej a nebezpečnej konfrontácii ohrozenia bezpečnosti občanov, v Slovenskej republike. Organizácia GLOBSEC a vláda SR,  proti sebe a nám poštváva Šanghajský ozbrojený pakt, kde je hlavným predstaviteľom Ruská federácia. 4., Žiadame zrušiť nákup bojových viacúčelových lietadla F – 16 Block 70/72, 14 ks za cca 1,6 mld. Eur  - dôvody :  -  nejasný výber - netranparentnosť, neefektívnosť, neuplatnenie Ofsetového programu tj. recipročný nákup tovaru zo Slovenska, zmluvne vyrobeného  na Slovensku predávajúcim bojové lietadlo F – 16  z USA.  Nákupom F- 16 bude ďalšie zadlžovanie  Slovenska a pritom, nie je zabezpečená sebestačnosť v poľnohospodárskej výrobe, nemáme na nákup kníh v školstve, nie je dostatočne zabezpečená základná a špeciálna zdravotná starostlivosť o občana, na Slovensku je bezdomovectvo a časť obyvateľstva v chudobe, množstvo exekúcií, zadlžený štát s jeho obyvateľstvom – s nesplatenými úvermi. Nákupom F – 16 posilňujeme HDP USA, na úkor oslabovania HDP EÚ a Slovenka, vrátane vojensko - obranného priemyslu EÚ a SR - čo je nezmysel. Tiež nie je posúdená hlučnosť, na letisku Sliač a okolitých kúpeľných miest Kováčová, Sliač a miest Zvolen a Banská Bystrica. Nákup F – 16, v súčasnosti považujeme za neefektívne hospodárenie s finančnými prostriedkami štátu. Dňa: 4.2.219 Bratislava : Výzvu predkladá : Poslanec NR SR Peter Marček a OZ – Pán Občan: IČO: 42277647, Reg.: VVS/1 – 900/90 – 40051. Petičný výbor: Peter Marček, je osoba určená na zastupovanie v styku s orgánom verejnej správy podľa § 3 ods. 3 zákona č. 85/1990 Zb. o petičnom práve v znení neskorších predpisov, e – mail : marcek@pkconsult.sk, .mob.: +421 901775211,

Ing. Iveta Kurilová, Potočná 1789/1 Rovinka 900 41, OZ Pán občan    Kontaktujte autora petície