Ochráňme verejný záujem!

My občania Slovenskej republiky, vyzývame poslancov Národnej rady Slovenskej republiky, aby prijali právne normy, na základe ktorých sa vyčlenia pre potreby Úradu Európskeho prokurátora vyšetrovatelia, ktorí budú v priamej pôsobnosti Európskej prokuratúry (EPPO) tak, ako o to žiadala hlavná európska prokurátorka Laura Kövesi. Vzhľadom k snahám politikov neustále zasahovať do procesov trestného konania je z pohľadu ochrany verejného záujmu nevyhnutné, aby parlament reflektoval na požiadavku občanov SR, ktorí prostredníctvom tejto výzvy žiadajú zákonodarný orgán SR k tomuto kroku, aby tak boli ochránené finančné záujmy všetkých daňových poplatníkov EÚ, teda aj občanov SR.

Snaha premiéra Roberta Fica zlikvidovať Úrad špeciálnej prokuratúry a obmedziť Úrad na ochranu oznamovateľov protispoločenskej činnosti, je len začiatok frontálneho útoku na základy právneho štátu. Premiér Robert Fico sa nezastaví a bude pokračovať postupným likvidovaním vyšetrovateľov Národnej kriminálnej agentúry, ktorí preverujú podozrenia zo závažnej trestnej činnosti vysokých štátnych úradníkov. Takéto konanie premiéra Roberta Fica má priamy dosah na ochranu finančných záujmov EÚ. Gauneri chcú takto paralyzovať celý proces trestného konania a tým umožniť voľný priestor k zneužívaniu miliárd EUR, ktoré majú na Slovensko prúdiť v nasledujúcom období z eurofondov a Plánu obnovy.
Piráti a podpísaní občania Slovenskej republiky sa nebudú prizerať tejto demontáži a likvidácii právneho štátu, ale využijeme všetky dostupné prostriedky na to, aby sme ochránili demokraciu na Slovensku.
Bojujeme ďalej!

Pirátska strana - Slovensko    Kontaktujte autora petície

Svojim podpisom oprávňujem Pirátska strana - Slovensko na odovzdanie informácií, ktoré poskytnem v tomto formulári, tým, ktorí majú v tejto oblasti právomoci.

Vašu e-mailovú adresu nebudeme verejne zobrazovať online.

Vaše telefónne číslo nebudeme verejne zobrazovať online.