Otvorený list kandidátom a kandidátkam do NR SR

Quoted post

Človek dobrej vôle

#10 Raz to právo nie je, a potom zase je...

2016-02-23 21:31

Síce sa našu ústavu snažíte silou mocou ohýbať, ale vôbec sa vám to nedarí. Veď pozrite ako si protirečíte:

1. Predostretá deklarácia vo svojich článkoch vyzýva k porušeniu Prvej hlavy Ústavy SR, článku 1, ktorý ustanovuje, že Slovenská republika sa ako zvrchovaný, demokratický a právny štát neviaže na žiadnu ideológiu ani náboženstvo. Vyzývať kandidátov, aby vo verejnej funkcii viazali svoje rozhodnutia na ideológiu odporuje týmto ustanoveniam.

4. Bod 15 vo svojej formulácii “experti v danej oblasti bez akéhokoľvek ideologického pozadia, ktorí budú presadzovať hodnoty tejto deklarácie” navádza k diskriminovaniu pri obsadzovaní funkcií základe politického presvedčenia alebo náboženského svetonázoru.

Pre jedných neplatia a pre druhých platia ľudské práva?

V prvom rade, niečo ako Istanbulský dohovor by u nás nikdy nemalo byť ani prijaté, keďže sa jedná o presadzovanie gender ideológie - čo je v priamom rozpore s Prvou hlavou Ústavy SR, článku 1.

Pod toto sa nemôže triezvo uvažujúci človek nezaslepený nenávisťou podpísať.

Replies

Tina

#18 Re: Raz to právo nie je, a potom zase je...

2016-02-25 13:55:29

#10: Človek dobrej vôle - Raz to právo nie je, a potom zase je... 

 Stvorka nie je v rozpore s jednotkou lebo sa tam hovori v ustave jasne o "bez ideologii" a v stvorke ze sa budu presadzovat hodnoty bez ideologie. Teda vedecky a nestranne. Veda nie je ideologia, to chapes, nie?