Petícia proti vládnej Stratégii ľudských práv

Quoted post

antikristus

#658 pre pani FA a jej podobnym!!

2015-03-17 20:19

(ZOBUDTE SA UZ, OVECKY!!)

Ivo Toman: Cirkev manipuluje veriacich strachom

Najznámejší český motivátor zaútočil na praktiky cirkvi. Tvrdí, že manipuluje ľudí strachom. 

13.03.2015, 12:13 Bratislava


Napriek tomu, že stará mama českého motivátora Iva Tomana bola podľa jeho slov až fanatickým katolíkom, a to ju držalo pri živote takmer sto rokov, sám otázku viery vníma úplne inak.

„Ak ste spokojní či šťastní, na náboženskú vieru to nemá vplyv. Ak sa ale dostanete do veľkých problémov, potom ste veľmi náchylní prestúpiť k viere. Preto rôzne sekty veľmi úspešne lovia medzi ľuďmi s problémami,“ tvrdí Toman.

Poňatie najvyššieho sudcu dáva kresťanom pokoj a šťastie, pretože znižuje negatívne pocity z nespravodlivosti, avšak ten istý milostivý Boh je ale podľa neho paradoxne najväčším pomstiteľom zo všetkých. „Ak sa mu vzopriete, budete sa navždy smažiť v pekle. Väčšina trestov smrti v minulosti bola za prečiny proti vrchnosti a Bohu, teda proti cirkvi. Cirkev veriacich ľudí manipuluje strachom. Očistec pôvodne ani v Biblii nebol, katolícka vrchnosť si ho domyslela a pridala do náboženskej náuky, aby tým docielila väčšiu poslušnosť svojich ovečiek,“ dodáva Toman, ktorý sa v sobotu (zajtra) predstaví v bratislavskom Istropolise.

Čo majú podľa neho ľudia robiť?

„Používať sedliacky rozum. Náboženstvo vznikalo preto, lebo si ľudia nevedeli vysvetliť určité javy v prírode a spoločnosti. Náboženstvo im dáva páčivé a uveriteľné riešenia. Avšak vždy sa objaví niekto, kto náboženstvo ovládne a používa ho potom k manipulácii ostatných pre svoje zámery.“

Dôležité je podľa neho aj rozličné chápanie Boha a cirkvi.

„Ja odlišujem vieru v Boha a cirkev, ale väčšina ľudí to nerobí. Som pokrstený katolík, pretože si to želali babičky. Chvíľu som dokonca chodil na náboženstvo a tie obrovské rozpory v náboženstve ma odradili. Celá biblia je jeden veľký horoskop, každý si tam nájde čo chce. A keď sa to nestane, tak tiež.“ 

 
 
 
Zdroj: Aktuality.sk Foto: archív Iva Toamana


Replies


Hosť

#661 Re: pre pani FA a jej podobnym!!

2015-03-17 23:43:59

#658: antikristus - pre pani FA a jej podobnym!! 

Pre skutočnosť - nemala som nemám žiadne väčšie problémy.Ako každý normálne pracujúci,žijúci v rodine s deťmi ich starostami,radosťami,atd...Boh dal človeku slobodu,MILUJE ČLOVEKA, NETRESTA HO A TUŽI IBA PO TOM, ABY BOL KAŽDY ŠTASTNY aj vy - skutočnosť- Sektám sa darí loviť iba ľudí ktorý nerozmýšľajú a dajú sa nachytať na sladké slová,alebo ešte viac na peniaze a rôzne odmeny ktoré s vierou nemajú nič spoločné.( Presne tak ako chytá vláda terajšia alebo iné pol.strany pred voľbami a dalej ich už nepotrebuje.) Teda dôležité je iba množstvo ľudí na dosiahnutie svojich ambícií. Ale u Boha to tak nie je,preto je nenásilný ale PONUKA PRAVDU CESTU LASKU POKOJ.Toto je potrebné k pokojnému životu na zemi,bez nenávisti a bojov. Toto je NAŠ PAN JEŽIŠ KRISTUS ktorý pre mňa aj pre teba zomrel na dreve kríža, za naše hriechy a zlo ktoré sme napáchali.BOH JE IBA LASKA .Nemusíte byť kresťanom ak je to ťažké pre vás,alebo ako som vám písala nedostal ste tú milosť zatial. Čo vôbec nie je vylúčené ak budete stále hladať a chcieť poznať pravdu.Dôležité je aby ste žil v pokoji s každým a neubližoval ľudom,či nejako inak nekonal zlo. Pozrite mám rada ľudí,lebo v každom je od Stvoriteľa dobré srdce,žiadne zlo, to iba človek svojimi n ečestnými túžbami a žiadosťami tak koná.Môžete sa slobodne rozhodnúť robiť dobro(čo je prirodzené)alebo zlo čo nie je prirodzené a nie je v Božom poriadku.  To všetko je žiadostivost  zla.

BOH SA NIKOMU NEPOMSTI  - LEBO JE LASKA,  toto si vyberá človek svojimi rozhodnutiami, opakujem vám BOH  DAL
ČLOVEKU  SLOBODNU  VOLU !!Je na každom jednotlivcovi ako sa rozhodne. Teda človek sa trestá sám v svojom rozhodovaní a konaní.ALE BOH ho i tak neopúšťa a pri rozhodnutí človeka,ak zatúži po Božej pomoci je ON PRVÝ kto sa ponáhla na pomoc.SKUTOČNOST-toto som vám iba v skratke napísala,pretože predtým som vám toho dosť písala aby ste sa mohol zamyslieť,iba preto som vás odporučila za kňazom vtedy, lebo vašu túžbu poznať bližšie vám lepšie priblíži v osobnom rozhovore.Nie žeby som nevedela alebo nechcela odpovedať,tak to nieje . Ale kludne vám to zodpovie každý UPRIMNE VERIACI KRESTAN ktorý svoju vieru žije,nie iba na papiery,ktorý má skúsenosť s Pánom a chce podľa toho žiť.Treba to tiež dokázať rozpoznať.Vy to dokážete rozoznať,verím že áno lebo máte snahu.  Tiež som vám radila,neviem kde žijete ale určite je vo vašom bližšom alebo dalšom okolí spoločenstvo mladých ľudí ktorí vám v tomto pomôžu .   No a na záver iba toľko,možno Ivo Toman sa nerád modlil,možno tam bolo niečo čo sa mu nepáčilo,ale určite nebol a nie je na vine Boh ale zase iba človek.   Myslím že ZOBUDIT BY SA MAL IVO T. ako ovečka ktorá ušla z ovčinca.Nenatískajte tu nikomu či sa majú ovečky zobudiť,či nie.        ZOBUD SA  TY ČO  SPÍŠ  A ZAŽIARI  TI  KRISTUSl

.Dakujem za snahu a úprimnosť aj za to že ste nezabudol.Prajem vám pekný život aby ste mal radosť a žil v pokoji s každým.

 

Pre SKUTOČNOST napísala pani FA  - aj za jej podobným( dúfam že to môžem dotať a budú aspoň s časti so mnou súhlasiť. Dakujem.

Prorok

#664 Re: pre pani FA a jej podobnym!!

2015-03-18 19:09:47

#658: antikristus - pre pani FA a jej podobnym!! 

 Hitler sa vydával za pobožného.Vo svojej knihe Mein Kampf napísal:Vediem ozajstný Pánov boj. ,,Idem cestou,ktorú mi Prozreteľnosť naznačuje,s istotou námesačníka"Goebbels,Hitlerov minister,bol si sebou rovnako istý/jeho denník/ ,,Žid je skutočne Antikristus svetových dejín."Nazdával sa,že masakrovaním Židov vykonáva Božie dielo.Hitler nebol ani prvý,ani posledný,kto zabíjal v mene Boha...V čase inkvizície zomrelo veľa ľudí mučeníckou smrťou na hranici.Ich kaťi boli presvedčení,že slúžia Bohu...Atď a atď...Predstavovať si Boha ako straníckeho je úchylné.Nijaký národ,trieda,strana alebo náboženstvo nie sú oprávnené vyhlasovať ,,Boh je s nami"ak to znamená,že je proti iným.Nečudujme sa preto,že mnohí  ľudia zareagovali tak,že sa priklonili k ateizmu...Milosrdenstvo Boha sa nezníži na hranice socialnej skupiny,ani na hranice socialnej skupiny Cirkvi...Ateista nie je vylúčený z Božieho milosrdenstva...Ateizmus múdreho človeka môže byť jeho cestou k Bohu.V kritike náboženstva je veľa pravdy.Žiaľ, viera nevedie vždy k dobrému správaniu.Viera v Boha závisí od toho, ako človek Boha chápe. Niekto sa môže pokladať za ateistu,no absolútne potvrdzuje Boha tým,že sa podrobuje morálnym požiadavkám,prejavuje lásku chudobným,atď-čo je v rozpore s údajnými veriacimi,ktorí svojim spôsobom života Boha popierajú...Na záver-Ježiš:Nesúďťe a nebudeťe súdení.Odpúšťajte a odpustí sa vám-milujťe svojich nepriaťeľov-a tak sú poslední,ktorí budú prvými,a sú prví,ktorí budú poslednými...


Hosť

#694 Re: pre pani FA a jej podobnym!!

2015-04-03 09:01:11

#658: antikristus - pre pani FA a jej podobnym!! 

 

 

 

                                           D  I   E  L   O          S  A  T  A  N  O  V  O  !