Žiadosť o zachovanie doterajších kompetencií lekárov špecialistov

Quoted post


Hosť

#5 RE: #4

2015-03-15 19:40

Pozri tu ide zasa o snahu ministerstva a poisťovní znižovať náklady. To by bolo ináč dobré, lenže v tomto prípade vôbec nemysleli na to čo v konečnom dôsledku môže vyhláška zvyšujúca kompetencie všeobecných lekárov priniesť. Trebárs v prípade pacientov s diabetom sa stávajú u všeobecných lekárov dosť často také kiksy, že priam ohrozujú život diabetika.

Viď. príbeh jednej mamičky dievčatka s diabetom, ktorý bol uverejnený v časopise Diabetik

č. 3-4/2013:

Dcéra 9 - ročná s DM 1 sa vrátila zo školy v prírode s nejakým vírusom. už po ceste domov vracala, glykémie boli veľmi nízko. dávala som aj colu - sladkú, ale ani tá sa v nej neudržala. Tak sme išli na pohotovosť, tam nás poslali na detské oddelenie. Primárka detského oddelenia pri mojej hláške, že dcéra má glykémiu 3,1, na mňa začala húkať, že prečo jej teda nepichnem inzulín !!!!!! na čo vraj čakám.

Vysvetlenie pre laikov:

Glykémia (cukor v krvi) 3,1mmol/l znamená pre diabetika nízku hladinu a ak by dievčatku matka pichla inzulín, tak jej diaťe by upadlo do bezvedomia (hypoglykemickej kómy).

Lekárka namiesto toho, že nakričala na matku nech dieťaťu pichne inzulín, mala zabezpečiť pre dieťa aspoň sladký čaj. Lenže keď tam to dievčatko prišlo s tým, že doma vracalo, tak pri hypoglykémii mala primárka okamžite nasadiť infúziu s glukózovým roztokom a zabezpečiť priebežné meranie glykémie a podľa odmeraných glykémií potom priebežne upravovať ďalšiu liečbu...

Replies

+++

#7 Re: RE: #4

2015-03-15 21:04:45

#5: - RE: #4 

 Táto lekarka uz mala celiť trestnemu oznameniu pre ne-poskytnutie odbornej lek.pomoci.... V USA uz by si na TOM zgustli Pravne poradne na kazdom rohu cakajuce na chybu lek. vykonov...My sme ustrachaní SLOVáci...//


Hosť

#78 Re: RE: #4

2015-04-18 18:29:52

#5: - RE: #4 

 kriste pane.....toto je tak kriminal pre doktorenku




Platená reklama

Túto petíciu budeme propagovať pred 3000 ľuďmi.

Dozvedieť sa viac...