Petícia proti vládnej Stratégii ľudských práv

Quoted post

antikristus

#643 Re: Re: Re: Re:

2015-03-15 15:01

#642: - Re: Re: Re:  

 'konstruktivnej debaty', kde sa dokola hovori, ze treba bojovat proti veciam na zaklade toho, ze su proti bohu a ze boh je to najlepsie na svete, tak takej debaty nie som schopny!

a vas som sa pani Fa pytal a pytal, az sme sa dostali do bodu, kde ste nevedela odpovedat a poslala ste ma za fararom - bol som v tom, ze ked tu tak vehementne tvrdite, ze boh existuje, tak nebude problem zodpovedat moje otazky tak, aby som sa mohol aspon zamysliet, ci nahodou nemate pravdu, ale boli to len same nabozenske klise a nepodlozene vymysly, ktorym verite, lebo sa vam to tak paci a dava vam to zmysel - nie vsetci su ako vy a veria tomu co vy, kazdy veriaci ma vlastnu predstavu a vyskladal si svojho boha podla toho, co sa mu paci a s cim je schopny sa stotoznit! a potom su tu miliony ludi, ktori su presvedceni, ze boh neexistuje a nepotrebuju ho vobec k zivotu!

vasa viera je vasa vec, tak ju nestrkajte, kam nepatri - su tu totiz ludia, ktori vyvijaju usilie na eliminaciu nespravodlivosti a podporu vzdelania veduceho k lepsiemu porozumeniu a tolerantnosti a vy im do toho konstatne pchate veci, ktore existuju len vo vasej hlave a hlavach ostatnych veriacich!

Replies

Prorok.

#644 Re: Re: Re: Re: Re:

2015-03-15 17:12:47

#643: antikristus - Re: Re: Re: Re:  

 Sám som bol ateistom.Veriacim som sa stal až oveľa neskôr...Akým by som bol veriacim,keby som nechápal tých,ktorý zostali verní svojej prvej láske,ateizmu,zatiaľ čo ja som ju opusti?Ak boh jestvuje,potom fantázia je zaiste súčasťou jeho tvorivosti.Nayše, nemôžeme odsudzovať ateistov,pretože neviera sa vyskytuje aj medzi veriacimi...Dokonca si myslím že ako nájdeme nevieru medzi veriacimi,nájdeme aj vieru medzi ateistami.Dokonca na 2. vatikánskom koncile jeho účasníci vyhlásili,že ateizmus je nevinný,keď nevylučuje spásu.Sám nemám rád ľudí čo sa skovávaju za Boha,ale svojim životom dávajú zlý príklad.Engels napísal,že aj najpevnejší kresťan má v sebe zárodok,ktorého rast by mohol viesť k ateizmu.To je pravda,ak súčasne uznáme opak,totiž,že každý ateista je potenciálny veriaci.Dokonca sám mám viacej kamarádov ateistov ako veriacich...Počúvam rock/Scorpions,Sweet apod./a chodím na pivo...Boh je svetlo,má rád každého,je nestranný,nepozerá na farbu našej pleťi a  nechce aby sme v Neho verili nasilu.Preto nerobme s Neho strašiaka! Na záver chcem podotknúť, že slovo NENÁVISŤ som už dávno zo svojej mysle vyčiarkol...