Petícia proti vládnej Stratégii ľudských práv

Quoted post

Skutocnost!!

#472 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2015-02-20 22:39

#470: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:  

este ma zaujima (hlavne vase vlastne myslienky a vysvetlenia, nie cisto len pasaze z biblie)

1) co ta dusa vlastne je - nejaka energia?

2) ma nejaky tvar?

3) ako vnima dusa? ako vidi, ako citi a ci vobec, kedze zmysly su vysadou fyzickeho tela?

4) je dusa schopna uchovavat si spomienky a byt stastna?

5) co moze dusa robit? 

6) budem to vobec este ja potom? 

7) maju zvierata dusu a teda posmrtny zivot?

 

nasledovne su len veci, co ma napadli, ked som daval dohromady horeuvedene otazky, nemusite sa k tomu vyjadrovat:

- preco vobec boh stvori cloveka, da mu dusu, necha ho zit na zemi na cas, ktory je v porovnani s vecnostou tak kratky, ze je to vlastne nic a naviac, ak si to pokasleme tym, ze nehladame alebo ignorujeme jezisa alebo sme zli a nepokame sa, tak sa nedostaneme do neba, resp. nebudeme sa moct zjednotit s bohom? a to aj napriek tomu, ze nas boh vsetkych miluje a on je za to vsetko zodpovedny tym, ze nas stvoril?

- preco si boh rovno nenadycha duse, ktore s nim zostanu v nebi a na tuto mini medzizastavku zvanu zivot, sa nevykasle? (chcel som napisat nevyj*be, ale nakolko to pisem pokojny, nepotrebujem si teraz takym sposobom ventilovat hnev)

 

- ono to cele vyzera tak, ze bol najprv svet a ludia a ti si v snahe pochopit, ako vsetko navokol funguje, vymysleli bohov, ktori sa vykrystalizovali do jedneho vsemocneho boha.

- cely svet jednoducho vyzera presne tak, ako by vyzeral, keby ziadny inteligentny a milujuci stvoritel nikdy nebol.

Replies


Hosť

#473 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2015-02-20 23:38:24

#472: Skutocnost!! - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:  

 Priatelu, mal by si sa ulkudnit, toto nie je diskusia o TVOJICH nevyriesenych otazkach. Pokojne hladaj dalej, len skus niekde inde, tu co hladas asi nenajdes, tato diskusia je o inom. P.S.: skus pisat bez tej zelenej, odporne to skriabe oci. Vdaka a pekny den.


Hosť

#480 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2015-02-21 09:42:02

#472: Skutocnost!! - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:  

 ako som vám už vyššie napísala to sa nedá takto písať, radila som vám vo vašom bližšom okolí si nájsť človeka ktorému môžte dôverovať,najlepšie kňaza ktorý vám určite a postupne priblíži všetky veci o ktoré ste sa vyššie pýtali.Odpoviem iba na jednu otázku -zvieratá dušu nemajú,pretože iba človeka Boh stvoril na svoj obraz,iba človek má dušu a rozum. Zviera si pamätá veci po nejakej drezúre a cvičení.    Duša človeka je šťastná a uchováva si všetko čo prežila či dobré či zlé. Pri smrti sa jej život pred očami premietne ako film. A budete to ešte viac vy pretože Boh do vás vložil všetko dobro ktoré zatiaľ ešte nevyužívate naplno.(iba si myslím)  Tak ešte raz vám radím pýtajte sa ale osobný rozhovor je najlepší a naviac potom budete ešte viac sebou. SVATE PISMO  je kniha kníh začnitr ju študovať ucítite tú silu a pokoj ktorý v nej je.  S prianím všetko dobré  Fa.

 

Lillian

#490 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2015-02-21 22:06:09

#472: Skutocnost!! - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:  

Tvoja duša je nesmrteľná. Bude tu stále, i keď Tvoje telo zomrie. Jej vzhľad sa bude podobať Tvojmu vzhľadu v plnosti života, a keď budeš po smrti v Nebi, bude žiariť šťastím. 

Je mi veľmi ľúto, ak si všímaš svet okolo seba a všetky tie dary ukryté i v tých najdrobnejších tvoroch - chrobáčikoch, muškách, morských zvieratkách... že si myslíš, že mohli vzniknúť len tak... bez ruky Tvorcu.

Zvieratá nemajú posmrtný život. Sú tu pre nás ľudí, aby nám poslúžili, nie preto, aby sme si nimi nahradili vlastné deti a vzťahy s ľuďmi.

Po smrti to budeš Ty, - a kde budeš, rozhodneš svojím životom. Stále, i tesne po smrti však máš šancu rozhodnúť sa byť naveky v radosti s Bohom. Toto rozhodnutie nemôže za Teba urobiť nik, len Ty sám.

Viac sa o tom všetkom môžeš dozvedieť z kníh Márie Valtorty: Evanjelium ako mi bolo odhalené.

Príjemné čítanie!