Vyhlásenie Petra Porošenka za "personu non grata".

Quoted post


Hosť

#584 Re: Re: Re: Re: Re:

2014-07-28 10:41

#581: - Re: Re: Re: Re:

Obavam sa ze to je udel malych statov ako je Slovensko. Vzdy sa budu ine velke krajiny snazit ziskat si tu vplyv. Musim ale povedat, ze radsej budem pod vplyvom USA. Ked si pozriete historiu krajin pod vplyvom USA, musite uznat, ze tieto krajiny napredovali /nemecko, japonsko a pod/. Krajiny pod vplyvom ruska zasa upadali. Ved aj lacnou pracovnou silou sme sa stali pre utlak rusov. Vsetci vieme, aka bola ekonomika CSR a ako nas rusi vycicali za 40 rokov.

Replies


Hosť

#585 Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2014-07-28 10:46:55

#584: - Re: Re: Re: Re: Re:

Ano, nikdy v historii neexistovala akasi "Slovanska vzajomnost". Vzdy boli iba zaujmy velkych, ako vyuzit malych. To plati pre Rusko rovnako ako pre USA, UK ...


Hosť

#586 Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2014-07-28 11:48:34

#584: - Re: Re: Re: Re: Re:

za tých 40 rokov Ruského cicania sa tu obnovilo vojnou zničené hospodárstvo, vybudovali sa dediny a mestá, cesty, bolo bezplatné školstvo a zdravotníctvo... Ludia boli voči sebe ľudskejší a boli ochotní si viac pomáhať aj sused susedovi, o rodine ani nehovorím... Boli sme potravinovo sebestační (okrem tropického ovocia). Situáciu v dnešnom zdravotníctve, školstve a ho)spodárstve nemusím dúfam objasňovať.

A nikto ma nepresvedčí o opaku, zažil som oba režimy, takže môžem porovnávať...

Nie som stúpencom ani komunizmu, ani socializmu a už vôbec nie kapitalizmu, ale asi tak, ako raz ktosi poznamenal:"Kto ľutuje pád komunizmu, nemá rozum, kto neľutuje pád komunizmu, nemá srdce."