Vyhlásenie Petra Porošenka za "personu non grata".

Quoted post


Hosť

#374 Re:

2014-07-18 06:44

#371: lada -

Opakujem, je smutné že zomierajú nevinní civilisti ale zodpovednosť za to nesú separatisti, lebo odmietajú rokovať. Porošenko je pripravený na ústupky, federalizáciu a možno aj konfederalizáciu, ale to by sa museli začať rokovania (alebo by musel Puti stianuť všetky svoje bábyky a zbrane a separatisti by sa museli vzdať behom pár hodín). Ja som takisto vždy tvrdil že unitárna Ukrajina nevyrží nastálo, ale ani samostanosť nie je riešenie. Tam žije veľa ukrajincov (zväžša pol na pol) a tí nechcú byť pod rusmi ale radšej v Ukrajine (možno by bola ďalšia občianska vojana). Práve národnostne tak premiešanie územia ao JV UA vyžadujú na vytvorenie dlhofobej stability kompromisy, ale na to by musel niekto chcieť rokovať. Nesútupčivosť separatistov resp. naťahovanie času by hralo fatálne proti UA lebo by hospodársky skolabovala. A bola pôvodná taktika Putia - myslel že UA vojensky nezasiahne a hospodársky skolabuje a potom príde "báťuška" a UA zachráni (t.j. anektuje alebo úplne pripúta pod svoj vplyv) Záujmy USA? Samozrejme každá veľmoc má svoje záujmy a každá sa snaží rozdeliť si vpyv vo svete. UA si VYBRALA Európu a USA za svojho patróna a ochrancu (lebo vidí čo je Putin zač) preto im USA pomáha personálne vojensky aj spravodajsky. Inak by ich už ruská "mašina" dávno zvalcovala.

Replies


Hosť

#379

2014-07-18 07:29:44

#374: - Re:

"Rokovať" s ultranacionalistami a fašistami, ktorí vyhlasujú masových vrahov banderovcov za národných hrdinov, oháňajú sa nacistickými heslami jedna krajina-jeden národ-jeden jazyk, opájajú sa nenávisťou k susedným národom, porušujú bez medzinárodného odsúdenia Ženevské konvencie a namiesto návrhov na  rokovanie predkladajú drzé a naduté ultimáta s vyhrážkami, nemožno. Porošenko - jeden z oligarchov, ktorí spôsobili situáciu na Ukrajine -   je masový vrah a vojnový zločinec a patrí pred Medzinárodný súd pre ľudské práva. Je urážkou slovenského národa, ktorý sa na konci II. svetovej vojny zmobilizoval k protifašistickému odporu v Povstaní a všetkých padlých a zavraždených za účasti  Waffen SS Galizien, ak na oslavy SNP akýsi Kiska, čo sa dostal k postu prezidenta len preto, že má peniaze a dokázal pomocou nich stať sa hviezdou  predvolebnej reality show pre nenáročného masového diváka, pozve reprezentanta fašistickým prevratom vzniknutej diktatúry a človeka zodpovedného za genocídu obyvateľov vlastnej krajiny. Slovensko - nie jeho predstavitelia, ale ľudia s demokratickým zmýšľaním - by mali jasne túto nehoráznosť odsúdiť a dať najavo, že je na našom území osoba ako Porošenko nežiaduca.


Hosť

#380 Re: Re:

2014-07-18 07:36:59

#374: - Re:

Daj si pozor môj milý vidíš krátkozrako keď obhajuješ USA a Ukrajinskú vládu. Keby sa Rusko zapájalo ako píšeš do Ukrajinského konfliktu už by bola vojna nielen na Ukrajine. Putin vie čo sa deje a nezapája sa. USA chce zautočiť na Rusko je to vidieť z okliešťovania Ruska jednotkami NATO. Celé toto má obrovský dopad aj na nás. Ak by vyhralí sily zla teda USA a Ukrajinská vláda tak po demokracii na celom svete bude nasledovať terorizmus. Už teraz to vidno ako nám všetko diktujú.CHceš sa stať otrokom? Len sa pozri kto má všetkú moc na svete? Kto má všetky peniaze? Pozri si: http://euserver.parlamentnilisty.cz/Articles/1099-200-let-terorismu-usa-prehledny-seznam-vsech-americkych-valecnych-zlocinu-teroru-a-valek.aspx