Košičania PROTI DAROVANIU Domu umenia Židovskej náboženskej obci

Quoted post

estix

#44 nieco kupis a potom to mas darovat????

2014-06-12 19:30

neviem preco tie reakcie na komenty sa nezobrazuju pri konkretnom komentari, ale hadze to zaradom, sice oznaci to ako reakciu na konkretny ocislovany prispevok, ale je to neprehladne :(

*****************************************************************************************

odkaz pre zidovskych "obchodnikov"

-ako by sa vam pacilo, keby ste nieco kupili a riadne za to zaplatili a potom by prisiel predavajuci o par rokov a ziadal by to naspät, lebo "volakedy" to bolo jeho. To ste uz uplne na hlavu ?!?!?! mne je jedno, ci ste zidia, Cinania alebo mimozemstania, ale toto je drzost najhrubsieho zrna. Dostali za to riadne zaplatene, tak dajte ponuku a nie memorandum. Taky mudry vie byt kazdy, aby nakupoval za memorandum. !!!!!!

Replies


Hosť

#49 Re: nieco kupis a potom to mas darovat????

2014-06-13 12:11:17

#44: estix - nieco kupis a potom to mas darovat???? 

 

z rozsudku

Okresný súd Košice I rozsudkom zo dňa 14. 11. 2007, sp. zn. 19C/13/1996 žalobe vyhovel. Podstata argumentácie súdu spočívala v tom, že súd jednak uznal reštitučný nárok ŽNO ako dôvodný a súčasne konštatoval, že kúpna zmluva zo dňa 11.10.1955, na základe ktorej mala ŽNO stratiť práva k synagóge, bola uzavretá v tiesni a za nápadne nevýhodných podmienok. Okolnosti tiesne súd vyvodil skutočnosťou, že v tomto čase (50. rokov minulého storočia) dochádzalo zo strany štátnej politiky bývalého Československa k politickým procesom, k likvidovaniu, potláčaniu cirkví resp. k vyvíjaniu nátlaku za účelom zabránenia ich činností a to rôznymi formami a prostriedkami. Súd konštatoval, že sa tak dialo i voči ŽNO. Súd konštatoval, že pod takýmto tlakom aj pod tlakom okolností a udalostí z predchádzajúcich vojnových rokov sa ŽNO ocitla v tiesni, resp. že pomery vládnuce v tomto období pociťovala ako nespornú tieseň, ak sa rozhodla odpredať takú pre ňu dôležitú nehnuteľnosť, ako pre každú cirkev je jej kostol, v predmetnom prípade synagóga.