Spaľovňa Skalica

Quoted post

Vlk

#9 Ovce

2014-05-01 11:02

Veľmi by ma zaujímalo, koľkí z vás, čo ste petíciu podpísali ste si o tejto problematike niečo naštudovali?! Som presvedčený, že 90% z vás ani len netušilo o tomto projekte. Dozvedeli ste sa o tom formou petície, ktorú ste sa rozhodli bezhlavo podpísať, po prečítaní pár riadkov. Gratulujem všetkým ignorantom, ktorí tu prezentujú tieto "inteligentné" názory a zároveň chcem vyzvať všetkých ľudí: Ľudia nebuďte ovce, najprv sa informujte, študujte a až potom sa rozhodnite, či budete podpisovať nezmysli.



Replies


Hosť

#11 Re: Ovce

2014-05-01 11:24:32

#9: Ja - Ovce

Ani nie, veľa ľudí dnes už bezhlavo nepodpisuje, práve naopak. Ak beriete za "inteligentné" názory to, že niekomu je prednejšie čistejšie životné prostredie (nehovorím o čistom, to už asi nikde neexistuje), tak sa rada hlásim k "inteligentom". A mám naštudované o spaľovaní pneumatík viacej, ako by ste si mysleli. Nezmysly sa píšu s tvrdým y.

Neignorant

#14 Re: Ovce

2014-05-01 11:49:30

#9: Ja - OvceJ Je smutne,ze sme sa o spalovni prave dozvedeli z peticie,nemalo byt vasou povinnostou informovat o zamere obcanov?app,viete o tom co je vlastne EIA? asi vam uslo,ze tu ide o priestor na vyjadrenie.

 

H.B.

#17 Re: Ovce

2014-05-01 13:37:36

#9: Vlk - Ovce

Čistý vzduch chce každý jeden kto tu žije.Ak Vám niekto tvrdí,že veľká pec  čínskej výroby na spaľovanie 6x2,5 m produkuje  znečistenie na úrovni stredne veľkého vykurovacieho zdroja pre bežné domácnosti,tak tomu snáď nikto neverí.Treba to zastaviť čo najskôr, kľudne i na úrovni zámeru.

A treba  sledovať,zaujímať sa a reagovať na všetko čo sa deje okolo nás a prioritne v bezprostrednej blízkosti inak sa budete čudovať, čoho sú naši zastupitelia schopní,teda väčšina a to Bohužiaľ stačí.


Hosť

#19 Re: Ovce

2014-05-01 16:24:21

#9: Vlk - Ovce

spalovna,tazke ropne oleje,pneumatiky...co chces o tom citat viac. nech ti ne1ebe.

Kerim611

#59 Re: Ovce

2014-05-03 19:34:41

#9: Vlk - Ovce

To je totalni kravina, co pises. Jake ovce???????
Proc nastudovat. V dnesni dobe, kdy jsou vypracovane technologie na dalsi reciklaci gum, tyto spalovat????? Uz jenom z principu, že vim jak ta spalovna smrdela v minulosti a dokazu si predstavit co to bude za humus, kdyz bude foukat vitr od hor do Skalice. A to uz ani nemluvim o tom, kolik tu denne projede nakladnich aut. Dekuji NECHCI

Peter Mareš

#65 Re: Ovce

2014-05-05 08:11:01

- kladom novej technologie je jej setrnejsi dopad na zivotne prostredie v porovnani so spalovanim

- technologia vsak neriesi zapach pri otvoreni reaktora

- nevhodnym umiestnenim prevadzky pribuda dalsi neziaduci vplyv na kvalitu zivota obcana - doprava

- z tohto hladiska minimalizuje neziaduce dopady dopravy a priemyslu obchvat a priemyselna zona

- v projekte zameru su jasne popisane neziaduce dopady na kvalitu zivota ludi zijucih v okoli prevadzky, preco ju teda nedate co najdalej od ludi

- dopad na zivotne prostredie a dopad na kvalita zivota nie je to iste

- pre Skalicu by nebolo nic horsie, ako novy atribut v podobe typickeho zapachu

- presne takyto atribut dlhe desatrocia charakterizoval Senicu - zapach z hodvabky -  lahky chemicky priemysel

- preco mesto nuti obcanov narychlo studovat novu technologiu , ktoru v tichosti a utajene prinasa do mesta a nezvoli opacny postup - verejnu diskusiu s obcanmi?

- spiklenecke konanie moze vyvolat jedinu moznu reakciu - nedoveru, ktorej dosledkom je tato peticia

- Vlku, snazite sa obhajit neobhajitelne

 

Sue

#76 Re: Ovce

2014-05-06 20:14:52

#9: Vlk - Ovce

Samozrejme,ze ked nieco podpisujem si to citam.Si nemyslim,ze sme ovce, ked nechceme zit vedla spalovne a vyjadrime svoj nazor podpisanim peticie.To asi mate podla seba,ze podpisujete nieco neprecitane.Tak si precitajte aj o type tychto spalovni.


Hosť

#87 Re: Ovce

2014-06-03 17:48:27

#9: Vlk - Ovce

Ak keby som bol ovca zo 6 nohami, v Skalici chcem žiť a vychovávať svoje deti- taký humus chemický neprí tam kde žijú ľudia, nech by to zarábalo mld. EUR-milý /milá/ zástanca spalovne...