"Vedenie komory - zachráňte komoru, odstúpte, nekandidujte"

Quoted post


Hosť

#16 Re: koho, to tá Lévyová mala v rade?

2014-01-16 21:19

#15: -

tých, ktorých zvolili delegáti snemu zo svojich regiónov.  Či sa Ti to páči, prípadnme nepáči Lévyová si spolupracovníkov nevybrala, boli zvolení. Prečo boli zvolení? Lebo kandidovali by donekonečna a pasovali sa medzi elitu medzi sestrami. Prečo by kandidovali donekonečna? Lebo asi im bolo v tej Bratislave tak dobre. Prečo im bolo dobre a naraz prestalo byť až tak  dobre? Lebo trebalo aj dačo robiť. A robili dačo členovia rady vo svojich regiónoch ? Asi ťažko, lebo ich nikto nepozná. Prečo ich nikto nepozná? Lebo ísť medzi svoje kolegyne v regiónoch, diskutovať s nimi, bolo pod ich úroveň. Prečo to bolo pod ich úroveň? Lebo najlepšoia rada v histórii všetko vie a nepotrebuje strácať čas s nejakými sliepkami " ako sa vyjadrili poniektorí"

K projektu, možno toľko. Bola som na sneme, keď ho ho delegáti odsúhlasili aj s manažérmi. Jeho hlavným manažérom nebola Lévyová. Či sa mýlim? Celej rade nevadilo, že sa SV hodnotí z peňazí EÚ. Keď nastali problémy a neustáli to na ministerstve, neposielali načas stanoviska, neobhajili ich na rokovaniach počas deviatich mesiacov, tak naraz sa spamätali a zmôžu sa na jediné- žobranie v regiónoch o pôžičky, prípadne na ministerstve.  Či sa mýlim?

Replies


Hosť

#19 Re: Re: koho, to tá Lévyová mala v rade?

2014-01-20 11:51:24

#16: - Re: koho, to tá Lévyová mala v rade?

p. Lévyová bola štatutárom, takže všetko podpisovala ona, čo defacto znamená, že všetky kroky schvaľovala. To že tam bol projektový manažér je pravda, ten ale projekt pripravuje a realizuje, ale za celkovú realizáciu je zodpovedný štatutár, teda p. Lévyová. Je zrejmé že nepovie prečo bola odvolaná, ale ona to sama dobre vie..

Rada nie je v Bratislave, sú to ľudia, ktorí to robia zo svojho voľného času a za smiešnu odplatu, čo sa im ja osobne čudujem, avšak každá pomocná ruka je z vašej strany vítaná, roboty je v komore až až, preto ktokoľvek má chuť pracovať a niečo zlepšiť môže tak kedykoľvek urobiť. Najjednoduchšie je ale kritizovať a nerobiť nič. Typicky slovenské.

To že už od spustenia hodnotenia vzdelávania nefungoval a doteraz nefunguje systém tak ako má, no bývalá pani prezidentka sa tvárila a tvári že všetko bolo úplne v poriadku je zarážajúce. A teraz, keď sa niečo reálne robí preto, aby bol systém za ktorý ste zaplatili aj vy fungoval, máte pripomienky práve tí, ktorí ste už mali možnosť niečo urobiť, no vidíme dobre ako ste s tým naložili. Sedem rokov v čele komory bola dosť dlhá doba na to, aby pani prezidentka a jej projektový tím ukázali čo vedia, to sa im aj podarilo a preto je teraz fungovanie celej komory ohrozené. Good job....

A k tomu kráteniu financií, ministerstvo našlo chyby vo verejných obstarávaniach, ktoré boli realizované za p. prezidnetky Lévyovej. Všetky stanoviská k projektu a VO boli poslané načas, všetky podklady dodané, takže nezavádzajte. A ani sto návštev ministerstva by nepomohlo znížiť výšku pokuty z dôvodu porušenia podmienok na strane príjmateľa, teda komory a na druhej strane ak chce mať sestry a komoru ministerstvo v hrsti, bolo potrebné im priškrtiť kohútik a dôvod im na to dala práve pani Lévyová. Možno to nerobila úmyselne, ale tak či tak dôsledok je jasný..