Petícia za zníženie trestu pre Františka Koleno

Quoted post


Hosť

#11

2013-11-12 18:07

8 rokov ubrať chlapcovi zo života je príliž veľa, príliž nespravodlivé a príliž osobné voči chlapcovi zo strany policajtky. Ako občan, mladý občan, študent práva mi už v prvom momente bez toho aby som venoval bližšiu pozornosť ohľadom tohto prípadu informácia 8 rokov za kopnutie policajtky mi znie ako nespravodlivé, neprimerané ... analogicky pozerajme na prípady ktoré su oveľa pohoršujúcejšie, nebezpečnejšie a tragickejšie. Myslíme na prípady kedy hrozný zločin je vymeraný nízskym trestom a prajeme si našu spoločnosť ochrániť na dlhú dobu od takých ľudí. 

No pýtam sa, načo bude dobré ak sa uberie a zničí zo života mladému športovcovi?! Verím že skúsenosť ktorú zažil v osudný deň, kedy sa prípad stal, je mu dostatočným ponaučením a nepotrebuje, nezaslúži si ponižovanie. 
Verím že aj môj podpis pomôže !!!

Replies


Hosť

#63 Re:

2013-11-12 19:35:37

#11: -

Študent práva. :)

Ako študent práva musíš vedieť, že sudcovia si tresty nevymýšľajú sami. Musíš vedieť, čo je to úhrnný trest. Musíš vedieť, aké ustanovenia sa tam použijú. Keď nevieš, prelistuj Tr. zákon. Nikto z komentujúcich nevidel vyšetrovací/súdny spis. Vieš, akú úlohu hrajú poľahčujúce/priťažujúce okolnosti...skús nájsť anonimizovaný rozsudok, prečítaj si skutok, právnu klasifikáciu, rozsudok a odôvodnenie. Všetko tam je napísané.

Jo...a pozri si rozdiel medzi zločinom a prečinom.

Z trestného práva budeš robiť minimálne 4 skúšky, možno som ti práve pomohol. ;)

 

duxy

#94 keby rozkopol nohu v kolene tebe, alebo tvojej žene a urobil by z teba invalida do smrti, tiež by si

2013-11-12 20:27:18

no keby rozkopol nohu v kolene tebe, alebo tvojej žene a urobil by z teba invalida až  do smrti, tiež by si takto "peticioval"?


Hosť

#220 Re:

2013-11-13 02:09:11

#11: -

co ste uz vsetci chorí?co chcete aby sa za taketo ciny dostavala podmienka...? policajt pride riesit sarvatku a poskodzovanie majetku a skonci s PNkou... policajt pri zakroku musi byt nedotknutelny inak nema jeho povolanie zmysel... ak je arogantny, povysenecky, vulgarny atd. tak si ho mozte nahrat, natocit, odfotit aj bez jeho suhlasu a stazovat sa na neho. ked sa s nervami neudrzite a ho oplujete, sotite, date mu facku a pod. ,tak dostanete akurat pokutu. ale zmlatit policajta alebo kopnut tak ze musi ostat par tyzdnov na PNke, za to musi byt basa!  aj ked 8 rokov je fakt dost.. mozno by stacili2-3 roky v najnizsom stupni. aj vzhladom na to ze pani nema ziadne alebo take trvale nasledky aby nemohla dalej vykonavat sluzobnu cinnost... na druhej strane, chlapec si nemoze mysliet ze sa ozere a je pan boh.. alkohol uz davno nie je polahcujuca okolnost... je mlady, talentovany a ked chce sportovu karieru, tak nech sa nezabava rozbijanim stoliciek v bare a pod. a ze mame neprimerane tresty a chore sudnictvo, to je davno zname. za drogy, kradeze a pod. tu ludia sedia 8-10-15 rokov a vrahovia chodia po slobode kvoli procesnym chybam.... ten kto pochybi, v tak dolezitom pripade ako je obzaloba z vrazdy a este je dokazane ze to dotycny urobil,ale sediet neide,mal by ist sediet za toho vraha... prokuratory, sudcovia, pravnici maju dost vysoke platy na to, aby nerobili chyby a davali primerane tresty bez ohladu na znamosti s obzalobou alebo s obhajobou..

Maroš

#254 Re:

2013-11-13 07:45:12

#11: -

nejedná sa len o kopnutie policajtky ako to média avizujú, bolo tam toho viac:
Napadol jedného muža a potom aj vlastných kamarátov, ktorí sa ho snažili upokojiť. Krvi tam bolo dosť, aj nejaké zuby vyleteli. Ublížil dvom alebo trom ľuďom.
Policajtka ho zložila na zem a snažila sa mu nasadiť putá. Vtedy sa jej vyšmykol a z celej sily ju kopol do nohy. „Policajtka má natiahnutý vnútorný väz kolena a zlomeninu pravej nohy


Hosť

#700 Re: (y)

2013-11-13 19:09:25


Hosť

#748 Re:

2013-11-13 19:50:28

#11: -

ako študent práva by si mal vedieť, že za napadnutie verejného činiteľa je min. sadzba 7 rokov. okrem toho chalan bol agresívny celý večer a v Považskej Bystrici je dosť známa firma. Musí pykať za to čo urobil.


Hosť

#875 Re:

2013-11-13 22:58:03

#11: -

ak si ty študent prava tak mi vysvetli ako to ze nepoznas ani zaklady trestneho zakona?... napadnutie verejneho cinitela a tazke ublizenie na zdravy? ti nic nehovori?..


Hosť

#1135 Student prava????

2013-11-14 15:55:26

#11: -

Priliz alebo prilis? Hned tri krat za sebou si tomu PRILIZAL. A nizskym trestom alebo nizkym trestom? To uz je verbalny vylet do Budapesti.   No veru neviem, ja pravo nestudujem ale slovensky jazyk na  zakladnej skole som zvladol asi lepsie ako ty.

PS: interpunkcne znamienka nepouzivam pretoze zijem v Londyne a nemam slovensku klavesnicu.

Jeva

#1402 Re:

2013-11-15 14:34:12

#11: -

Súhlasím, toto je neprimeraný a tvrdý trest a vôbec nie je podstatné, že či je mladý, starý, športovec, nešportovec. 8 rokov je neskutočne veľa, keď si spomínate na prípad Ščurko, dobodal človeka 19 krát nožom, odsúdili ho na 8 rokov, po odvolaní dostal 6 rokov, necelé 2 roky si odsedel, pri dobrom správaní ešte rok vo väzení a je vonku. Takže fakt nechápem o čo tu išlo prokurátorovi a sudcom. A to nehovorím o tom, že ten chlapec má zničený život, v base si svoje odtrpí, keď už chudák netrpí.  Nemal to robiť, ale takto ho potrestať, to snáď nie je možné. Inak je mi aj tej policajtky ľúto, ale úprimne si povedzme, nie všetci sa zrovna slušne správajú. Zažila som ozaj slušných policajtov a ozaj kto som- čo som a ty drž hubu.

Pochybujem, že obmäkčíme človeka, ktorý nemá srdce, alebo má , len zabudol čo je to súcit s blížnym??? a iba také malé svedomie :  a kde sa podela spravodlivosť? Pamätám si, že keď kancidoval stále dookola omielal: Chcem byť prezidentom pre všetkých občanov.

 


Hosť

#1410 zdá sa mi to absurdné že sa niečo take naozaj udialo

2013-11-15 15:22:35

#11: -

suhlasim, zdá sa mi absurdné že sa niečo take naozaj udialo, tento chlapec bol obetovaný pre potreby zvýšenia rešpektu voči polícii - pomáhaj a chráň asi nefunguje. Tento trest je priliš tvrdý, ničím neodôvodniteľný, pretože postráda základný ľudský princíp.

lala

#1525 Re:

2013-11-16 16:05:31

#11: -

ty si student prava ? radsej zmen skolu ...