Otvorený list na ODVOLANIE Oľgy Pietruchovej

Quoted post

ucitelka

#24 Re: LUW

2013-10-20 11:36

#2: LUW - LUW

Dobrý deň!

Osobne ju nepoznám, ale bez ohľadu na moje vierovyznanie nesúhlasím s tým, aby sa moje deti niekdy v škole vyučovali podľa metodiky, ktorú pani Pietruchová vytvorila a presadzuje:
http://www.rodicovstvo.sk/sexedu_metodiky.htm

Necítim nenávisť voči nikomu, ale stále som presvedčená, že som človek a nie zviera...

To je môj dôvod, prečo súhlasím s Otvoreným listom.

 

Replies

fw

#47 Re: Re: LUW

2013-10-21 07:34:26

#24: ucitelka - Re: LUW

clovek je biologicka entita ako akykolvek iny tvor. to len clovek stavia seba nad ostatne zive tvory na tejto planete. tato arogancia je cloveku vlastna (silnejsi sa vyvysuje nad slabsieho). z pohladu biologie je clovek cicavec, cize zviera ako akekolvek ine. to, ze sa nas mozog adaptoval a jeho inteligencia previsuje inteligenciu ostatnych organizmov mu nedava pravo robit so seba pana tvorstva a stavat sa do roly vyvoleneho bohom. ak nejaky boh vobec existuje, ma rovnako rad vsetky zive tvory.

co sa tyka sexualnej vychovy, tato na slovenku dlhodobo zlyhava, a to aj preto, ze ju brzdi bigotne rozmyslanie velkej casti obyvatelstva podporovaneho klerom katolickej cirkvy. sposobuje to mnozstvo problemov, a utrpenie nevinnym detom, pretoze ich nikto neuci ako sa maju branit napr. sexualnemu obtazovaniu a zneuzivaniu, kt ako sa zda je na slovensku pomerne rozsirene a medialiozovane pripady su len spickou ladovca. najma preto, ze o sexualite sa hovori v rodinach malo a deti dostavaju informacie najma na ulici a od kamaratov, co nie je najdoverihodnejsi zdroj.

tolko zatracovane kinseyho studie slovenskou castou kleru (ktore su vo vedeckej komunite vysoko cenene) ukazali diametralny rozdiel medzi tym ako ludsku sexualitu vnima spolocnost a ako ju ludia praktizuju v posteli, bez rozdielu vierovyznania.

pietruchova proti takymto skostnatelym nazorom bojuje, pretoze je presvedcena, ze poznanie a jeho aplikacia sa ma odvyjat predovsetkym od slobodneho vedeckeho badania a nie od toho ako to chce mat zaskatulkovane vatikan.

Korund

#229 Re: Re: LUW

2013-10-22 16:27:05

#24: ucitelka - Re: LUW

Plne podporujem LUW - na 100 percent to podpisujem !!!


Hosť

#697 Re: Re: LUW

2013-12-18 09:05:53

#24: ucitelka - Re: LUW

Dobry den a konkretne s ktorymi bodmi tych materialov nesuhlasite?