Regulacia polovnictva

Edo

/ #62 Psychologicke skusky

2016-06-29 07:38

Problem bude asi v povahe cloveka. Urcite existuje vela spravnych a cestnych polovnikov, pre ktorych je najdolezitejsia ochrana prirody a napravu toho, co clovek pokazil. No z mojich skusenosti a stretov polovnikov v lese je jasne, ze tych "dobrych" je menej a vacsina si privlastnuje cely les a vestku zver a samozrejme im vadi vasj pes uz z principu, aj ked ma vyrazny reflexny postroj a je uplne mierumilovnej povahy. Urcite sa ale najdu v prirode aj dive psi, ktore mozu napachat v lese skodu, no to by sa mali polovnici naucit rozoznavat.

Ja navrhujem zaviest povinne specialne polovnicke psychologicke skusky (kde by sa dalo vylucit agresivnych) a preskusanie kazdych par rokov.

Taktiez zadefinovat presnejsie, co je to divy/tulavy pes a zadefinovat povinne sledovanie toho psa urcitu dobu. A az po dokazani ze pes v prirode lovil, a je zjavne bez majitela, umoznit odstrel.

Zaujimave by mozno bolo, aj keby sa ludia ako my, skusili za polovnikov prihlasit, bez nutnosti nieco strielat a iba sa dostat do spolku ako "invader" a dohliadat na nekale cinnosti a hlasit takuto cinnost. Aj ked predpokladam ze takyto clovek by asi nespravil skusky, pretoze ho nebud pokladat za "svojho".