Petícia proti umiestneniu minaretu na Pohoda Festival 2016


Autor petície

/ #3

2016-06-14 06:06

Multikulturalizmus tradičných etník a náboženstiev, ktorý tu opisujete, je úplne iný ako ten, ktorý je nám vnucovaný z EÚ - zo západu. V tom "ich" mulitkulturalizme dochádza ku stretu kultúr, ktoré spolu nedokážu dlhodobo fungovať, z dôvodu stretov ideológií. Vidíte azda 90% Slovákov nadávať na Rusínsku menšinu alebo na Reformovanú cirkev? Nie, pretože tieto menšiny sú integrované do spoločnosti a nerobia problémy - resp. neobťažujú iné menšiny alebo majoritu.

Organizátori festivalu avizovali určité dôvody na umiestnenie minaretu, ktoré sú v texte petície spomenuté. Máme za to, že minimálne dve z týchto účelov nie sú naplnené resp. vôbec splnené. Nadvodzovanie dialógu umiestneným jedného z hlavných symbolov islamu bez výrazných sprievodných akcií, zameraných na samotný dialóg a vytvorenie fóra pre diskusiu, je minimálne divný spôsob ako ten dialóg dosiahnuť. Vyjadrovanie podpory obetiam zneužívania tohto náboženstva by bolo dosiahnuté, v prípade, že by došlo ku patričným aktom piety a taktiež definovaním obetí, nakoľko podľa terajšieho znenia, to môžu byť aj kresťania, či iné blízkovýchodné menšiny (obete utláčania moslimov resp. islamistov), ako aj moslimovia (obete "zneužívania" náboženstva [napr. zo strany Vami spomínaných fašistov]). Isto však uznáte, že pripomínať si kresťanov, zabitých počas prenasledovania islamskými radikálmi, minaretom je priam nevhodný spôsob - to máte ako keby Vami zbožňovaný Kotleba, prišiel klásť vence sovietskym vojakom...

Zrejme Vás sklamem, ale ako autor petície, som bol s Islamom, temer z toho najhrubšieho zrna, v kontakte každý deň, po dobu niekoľkých rokov, takže svoje som si s ním zažil. Na Vaše prekvapenie, však dodnes mám priateľov moslimov, s ktorými sa viem kedykoľvek porozprávať. A napísaním fráze "všeobecne negatívne aspekty" nepreukazujem neznalosť, len skracujem text petície.

Táto petícia neporušuje ústavné práva: Čl.12 porušený nie je, nakoľko moslimská menšina, textom tejto petície, nie je znevýhodňovaná, podľa textu Ústavy. Čl. 24 nie je porušený, nakoľko právo na praktizovanie viery obmedzené nie je. Odsek 4, je teoreticky možné považovať, za podporný, voči tejto petícií. 

Nuž a na koniec, sa ešte raz zopakujem... je rozdiel keď pri sebe žijú tradičné viery a etniká, a je úplne iné, keď nám chcú zhora natlačiť, iné menšiny, ktoré sú nežiadané a vidíme ako sa správajú v iných, nám celkom blízkych, krajinách. Poznámka na koniec: tým, že ľudí, ktorých nepoznáte, nazývate fašistami, Vašim argumentom na pravdivosti ani kredibilite nepridáva. Ak chcete diskutovať, robte to, prosím, s rešpektom.