Petícia proti umiestneniu minaretu na Pohoda Festival 2016


Hosť

/ #2

2016-06-13 23:24

Srandisti. Cyrilo-metodejské kultúrne dedičstvo = výplod slovenského romantizmu. Ešte Slovania na území VM vyhnali Cyrila a Konštantína v prospech rímskej církve. Veľká Morava si neponechala ani ortodoxnú vieru, ktorú hlásali, ani písmo, ktoré vytvorili. Viac cyrilo-metodských tradícií si uchovali Bulhari než my.

Majú za to, že umiestenie neplní svoj účel...prečo? Nevysvetlené - pretože si to tvorcovia petície myslia?

"Všeobecne negatívne aspekty tohto vierovyznania" je fráza, ktorá je názorný príklad nedostatočnej informovanosti a absolutnej neochoty porozumieť, o čom Islám je. Dokáže ju vypustiť len niekto, kto nikdy s moslimom neprehodil ani pol slova a vie o nich asi toľko ako o Eskymákoch.

Táto petícia priamo podporuje nenávistné prejavy tým, že žiada obmedzenie práv veriacich jedného náboženstva voči ostatným, čo je našťastie ošetrené ústavou. Dokiaľ si Kotlebu nepretlačíte do vlády, štát bude chrániť právo všetkých občanov na vieru.

Slovensko už je multikulturálne, a historicky bolo ešte viac. Okrem protestantských Maďarov a gréckokatolíckych Rusínov tu žijú Rómovia a, než fašisti po vzore autorov tejto petície zaplatili za ich vyvraždenie, Židia. Multikulti bolo Slovensko storočia takže ťažko mu multikulkultúrny prístup pokročilejších krajín môže ublížiť.