Za okamžité zastavenie výrubov stromov na celom Slovensku

Dobroslav

/ #209 pár bodov na zamyslenie

2016-04-10 00:06

Aj bez klimatickej konferencii v Paríži v decembri 2015 by sme si mali chrániť lesy pred finančnými záujmamy jednotlivcov nad väčšinou.
Na zamyslenie a lepšie rozvinutie, prípadne zlepšenie návrhu:
1. Lesy by mohli byť rozdelené ako:
    - primárne chránené lesy - žiadny výrub, ponechanie aj padnutých stromov v lese. Tu by sa malo obyvateľtvo dohodnúť, že koľko percent majú tieto lesy tvoriť bezpodmienečne.
    - sekundárne chránené lesy - Ťažba prevažne padnutých stromov a nejaký limit na rok na výrub. Tu by sa mohlo vypočítať na domácnosť, koľko kubíkov treba na zimu a zo spoločného bohatstva si rozdeliť bezplatne pre obyvateľstvo na energetické účely, alebo aj účely stavebnícko-nábytkárske.
2. Poľovanie vs Ne-poľovanie: V primárnych lesoch by človek nemal zabíjať svojich zvieracích bratov a sestri a teda nepoľovať v tých lesoch, nechať nech majú domovy aj iný obyvatelia Zeme.
    Sekundárne lesy by mali byť rozdelené podľa hlasovania na tie, kde sa tiež nebude poľovať (pre tých, ktorý sa do prírody idú učiť, sledovať, objavovať a nechcú aby boli náhodným terčom vlastného druhu, ktorý si tam ide odbaviť hnev a stres s puškou v ruke) a na tie, kde si užijú svoje aj poľovníci.
3. Mimo tému lesov, ale dôležité. Zavedenie nového spôsobu platenia dane za nehnuteľnosti a pozemky a to oslobodenie od dane, ak sa uspokojí človek s PRIEMERNOU OBYTNOU ROZLOHOU na obyvateľa.
    - Vypočítať PRIEMERNÚ OBYTNÚ ROZLOHU na 1 človeka pri 10mil. populácii(teda dvojnásobnej populácii).
    - kde PRIEMERNÁ OBYTNÁ ROZLOHA = CELKOVÁ ROZLOHA ŠTÁTU mínus NEOBYTNÁ ROZLOHA
    - kde NEOBYTNÚ ROZLOHU tvoria vodné toky, jazerá, pramene, lesy a iné neobýtné rozlohy.
    - Z tej priemernej obytnej rozlohy, ktorá vyjde z rovnice sa NEBUDE PLATIŤ DAŇ, proste je to jedno zo ZÁKLADNÝCH ĽUDSKÝCH POTRIEB, POTREBA OBYDLIA.
    - ďalšie "extra" rozlohy vo vlastníctve môžu byť spoplatnené a to násobkami (2xPriemer=2xzákladná daň, 3xPriemer=3xzákladná daň, ...), aby nebola motivovaná túžba nenásytného vlastníctva.
4. Na vlastnom pozemku, ktorý máme počas života vo vlastnej správe, si každý stavia budovy, garáže a iné stavby na vlastné účely bez nároku na ďalšie nezmyselné dane.
5. Ochrana územia v okolí vodných prameňov, aby sme si vlastné pramene neznečisťovali a mohli ich s čistým svedomým piť, bez nutnosti piť zdraviu škodlivú chlórovú vodu z vodovodu, hoci obsah chlóru je v "zákonom stanovenej norme".
6. Odpad z ČIERNEJ (fekálnej) vody nemiešať so SIVOU (saponátovou) vodou.
   ČIERNU ODPADOVÚ VODU kompostovať s celulózovou hmotou(drevinami, lístím, trávou) a využiť na tvorbu humusu, namiesto znečistenia živých vôd časticami antikoncepcie a inej farmako-chémie v odpade.
   SIVÚ ODPADOVÚ VODU nechať v "uzavretom systéme" cez 3 nádrže nechať odstáť a prírodne prefiltrovať a neškodnú vodu použiť na zavlažovanie osobných záhrad, verejných parkov, atď.
   Žiadnu z týchto odpadov NEVLIEVAŤ do živých vôd za žiadnych okolností. Dokonca ani z tzv. "čističiek". Úplná zbytočnosť a zaručené znečistenie živých vôd úplne zbytočne, len z nevedomosti, lenivosti a biznise s čističkami.
7. TUHÝ odpad separovať a rozložiť na pôvodný surový materiál, ktorý sa opäť môže dať do obehu, alebo lepšie povedané do kolo-behu(tvorivého kruhu).
8. Namiesto ZÁKONOV písať ODPORÚČANIA, na ktorých sa spätne podielajú ľudia. Teda nie systém hore nakážeme, dole poslúchajte.
9. Namiesto strašenia POKUTAMI upozorňovať, učiť a odporúčať.
   V súčastnom systéme sa pokutami a trestným registrom vedú len zoznamy ľudských chýb, omylov a zlých vlastností. Teda pozornosť je zameraná na ľudské omyly a slabé chvíle. Nie je dostatočnou motiváciou nedostať sa na trestný zoznam.
   Je potrebné motivovať k ušlachtilým činom, ktoré vyzdvihujú silné ľudské stránky a dobročiny.
   Súčastný systém je CUKRÍK alebo BIČ, len bez Cukríka, teda ostáva len bič. A ešte sa ľudia skladajú na príjmy tých čo ich mlátia tým bičom stále, keď vyviedli niečo proti zákonom, ktoré píšu tiež proti nim.
10. Sú aj ďalšie body, ale na ďalších 50 rokov úplne stačí poriešiť tých prvých 9 a väčšina by mohla byť spokojná, dokonca aj znečistenie by mohlo byť poriešené, aj klimatické zmeny.




Platená reklama

Túto petíciu budeme propagovať pred 3000 ľuďmi.

Dozvedieť sa viac...