Aspoň jedno vegánske jedlo v dennom menu


Hosť

/ #19 Re: Re: Re:

2016-02-22 20:49

#18: - Re: Re:  

 Dobrý večer pán x,

každý z nás má na svet v ktorom žije určitý názor. Niektorí viac inklinujú ku zmene ako tí druhí. Narodili sme sa do určitých podmienok 2 rodičom. Títo nám dávali svoju lásku, múdrosť, kultúru a spoločenské návyky. Ja osobne som sa narodila do rodiny, kde sa každý deň podávalo niečo mäsité. Či už paštéka,  saláma alebo samotné nespracované mäso. Bol to spôsob života, ktorý mi bol vštepovaný. Párkrát som mala iniciatívu to zmeniť, ale neuspela som, pretože môj hlas nebol adekvátny k hlasu dospelého človeka, pod ktorého strechou som žila.

Vieš pán x, ja vždy hovorím, kým neskúsim, nemôžem vedieť. Alebo kým neuvidím, ako iní skúsili. Ja som si už prešla svojou etapou života, keď som jedla mäso. A teda mám skúsenosť v oboch.  Ako už určite vieš, pretože vidím, že vieš naozaj veľa aj o dobe kamennej :), byť vegánom v sebe skrýva viacej aspektov:

1. Prvým aspektom a hlavným, prečo ja osobne so svojou psychickou poruchou spojenou s rebelstvom som iniciovala tento spôsob stravy je zdravotný. U mňa to bolo spôsobené tráviacimi problémami, ktoré už teraz nie sú. Sú však aj ovela závažnejšie ochorenia, ktorým sa dá touto stravou predísť.

2. Druhým je aspekt morálny, ktorý väčšina ľudí, začne chápať až keď potlačí svoje obrovské ego. Ak nevieš, čo presne myslím, tak si znovu prečítaj svoju reakciu na fakt, že pár ľudí  sa rozhodlo naložiť si na tanier zeleninu, obilniny, ovocie a orechy. Ak ty chceš vytvárať dopyt na mäso a ostatné živočíšne potraviny, s tým, že si si určite vedomý toho, čo to obnáša, a to teraz hovorím, iba o morálnej rovine, ktorá sa týka zvierat, nech sa páči. Ja jednoducho nejem nič, čo má oči a uši. Pre mňa je to jednoduché, viem, že vždy keď nekupujem mäso, znižujem počet zvierat, ktoré by boli usmrtené kvôli mne. A veľmi ma to teší.

3. Čo ma  však inšpiruje je, že robím niečo pre túto planétu. Pohybujeme sa už za hranicou trvalej udržateľnosti Zeme, možno si si to nikdy neuvedomil, ale tí psychicky labilní vegáni znižujú emisie sklenníkových plynov na planéte, kde žiješ aj ty.

Ak ti nepríde ani trochu trápne, že chceš iniciovať petíciu proti mojej, tak nech sa páči....Neviem presne, aký to má význam a čo tým dosiahneš, ale veď vyskúšaj. Možno tým niekomu pomôžeš. Pretože o tom je táto petícia. Pomôcť ľuďom, ktorý chcú jesť pre lepší svet, podporovať ich v ich rozhodnutí.

 

A mimochodom prečítaj si o čom bola doba kamenná :)))

 

 

Dobrú chuť,

Vaiva