Petícia proti zastavaniu trávnatého pozemku v Žiline

civis

/ #23 Re: Nič v zlom!

2015-09-25 19:34

#20: - Nič v zlom! 

 Tiež nič v zlom, ale otázka by skôr mala znieť, kde sme doteraz boli ja, vy a ďalší miestni obyvatelia? Autora petície poznám len z verejného zhromaždenia proti plateniu parkovného na Solinkách, ale určite to nie je žiaden profesionálny aktivista (kto by ho tak asi platil), len občan, ktorý sa zaujíma o činnosť samosprávy a keď zistí niečo, čo môže negatívne ovplyvniť život spoluobčanov v tejto oblasti, venuje svoj čas a energiu na prospech nás všetkých. Pripadá mi trocha nefér obviňovať niekoho, kto na problém upozorní a zaktivizuje nás, že mal konať skôr. Veď ako si môžeme prečítať v Oznámeniach, písal mestským poslancom už pred júnovým zasadnutím. Máte pravdu, že tu mali už dávno konať smerom k občanom poslanci našich obvodov.

Nič nenasvedčuje tomu, že by sa tu mali stavať mestské byty. Práve naopak.  V dôvodovej správe " Návrhu Všeobecne záväzneho nariadenia, ktorým sa vyhlasuje záväzná časť Územného planu zóny Žilina - Centrum Rudiny II" sa píše, že mesto toto VZN  vydáva "na základe požiadavky spoločnosti ISTROFINAL, a.s., ktorá na území centra pripravuje realizáciu  vyššej občianskej vybavenosti v rámci polyfunkčných domov vrátane dopravnej a technickej infraštuktúry".

Na mestské byty by mesto muselo pozemky odkúpiť rovnako ako na vybudovanie verejnej zelene, ktorá je v Územnom pláne tiež zahrnutá, zatiaľ sa z nej nič nerealizovalo a po prijatí horeuvedeného VZN z nej zostane žalostné torzo.