Odmietame kvóty pre migrantov

Katarina

/ #1472 Re: Re:

2015-06-25 07:11

#1469: Package - Re:  

 Je rozdiel medzi radikalnimi moslimami a umiernenymi moslimami. Ten rozdiel je dost velky a vacsina moslimov nechce nikoho zabijat ani napadat. Je to ako porovnavat krestansku cirkev v temnom stredoveku a modernu krestansku cirkev. Krestania tiez vrazdili, znasilnovali, fungovala inkvizicia, kriziacke vypravy, upalovanie "carodejnic" a podobne. Staci si precitat Deuteronomium alebo Leviticus alebo inu z 5 knih Mojzisovych a uvidite text velmi podobny Koranu, dokonca su tam aj casti o kamenovani cudzoloznice a vela inych. Dnes nenajdete krestana, ktory by Bibliu nasledoval od slova do slova. O moslimoch sa to povedat neda a mala radikalna cast robi zle meno islamu ako celku.

Takze:

1. Mozete sa spravat ako moslimovia. ALE nie ako radikali, ktori vyhlasuju ze inovercov vyvrazdia.

2. Nie.

3. Nemozete napadnut moslima len tak. A nie vsetci moslimovia napadaju inych.

4. Nie. Ale viem si predstavit. Spolocnost ich odmieta vsetkych, ci uz su to fanatici alebo nie. Frustracia z toho sa prenasa aj na prostredie, kde ziju. A cim horsie na tom su, cim viac ich spolocnost odmieta, tym vacsia je pravdepodobnost, ze aj kedysi umierneny moslim zacne pocuvat toho radikala a pomysli si "Ved on ma pravdu, ved sa k nam spravaju ako ku zvieratam." Kruh sa uzatvara. Zial, takto to funguje. Co sa tyka giet alebo zlych stvrti, tam nejde o vieru. Kazde geto je pre cloveka zvonku (vlastne aj zvnutra) nebezpecne, ci su to favely v Brazilii, cernosske geta v USA, moslimske geta v Europe.

5. Nedefinovali ste "toto". Takze to trochu rozpisem. Radikalnych moslimov? Nie. Vojnovych utecencov zo Syrie? Ano. Viete, ako vyzera vojna. A tam vyzera este horsie ako vo vasich predstavach. Je dokazane aj pouzitie chemickych zbrani, a nielen raz. Utecencov z Eritrei? Ano. Pacilo by sa vam vyrastat v najhorsom totalitnom rezime na svete? Neodovodnene zatykanie, popravy, vrazdy, mucenie, nutene prace. Ak ste zenou, sexualne utoky, znasilnenia. A bez nejakej spravodlivosti, posvatene vladou. Inak, v Eritrei je vacsina populacie krestanskeho vyznania. Vyzera to tak, ze to nikto z diskutujucich nevie.