Petícia na zrušenie nástrojov psychiatrie na územi SR


Hosť

/ #64 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2015-04-10 05:43

#63: - Re: Re: Re: Re: Re: Re:  

Vo svojej ordinácii sa denne stretávam s ľuďmi, ktorí ako píšete: nezdieľajú našu realitu. S ľuďmi, ktorí sú iní oko ostatní. Ktorí nedokážu posúdiť, čo im naozaj pomáha a čo im škodí. Verím, že pre laika môže byť deprimujúce vidieť pacienta s ťažkou schizofréniou, ale nechcite vidieť takého pacienta bez liečby. Len neznalosť chemických procesov v mozgu a tele pacienta môže viesť k snahe nepoužívať v psychiatrii lieky. U spomínaných schizofrénii či ťažkých depresii je to jediný spôsob, ako pacienta aspoň priblížiť k reálnemu životu. Inak by boli nebezpeční sebe aj okoliu a ich fyzický aj psychický stav by bol neporovnateľne horší.

Pred rokmi vznikla podobná snaha za zrušenie povinného očkovania. S podobne "odbornou" a "tolerantnou" argumentáciou a diskusiou. Výsledok? Máme tu späť choroby, ktoré civilizácia už 50-100 rokov nepoznala.

Neviem čo vás k tomu vedie, ale iba zneužívate zníženú schopnosť úsudku psychiatrických pacientov a neľahkú a citovo preexponovanú situáciu ich blízkych. S fatálnymi následkami pre obe skupiny.