Petícia na zrušenie nástrojov psychiatrie na územi SR


Hosť

/ #60 Re: Re:

2015-04-09 13:38

#58: - Re:  

Úctou k štátnemu jazyku som nemyslel i/y ani chýbajúce spojky a čiarky, ktoré by ale prispeli k zrozumiteľnosti textu. Mal som na mysli formu, akou je petícia napísaná.

Predmet psychiatrie ľudstvo pozná vyše 2500 rokov a samotný pojem psychiatrie ako samostatného odboru je starší ako 200 rokov. Za tu dobu v nej pôsobilo nespočet velikánov ľudského ducha a výsledky ich práce, či už teoretické alebo praktické sú neodškriepiteľné. Každý z nich sa pod svoju prácu podpísal plným menom a venoval jej celý život.

Rovnako, petícia sa obracia na ľudí s patričným vzdelaním, patričného veku a postavenia.

Preto by som od nej očakával, ak chce poprieť prácu toľkých vzdelancov a obracia sa na špičky Slovenskej republiky, že bude mať všetky atribúty - odborné aj formálne, ktoré jej prináležia. A očakával som, že pre človeka, ktorý sa hrdí akademickým titulom, aj keď tým úplne najnižším, nebude nemožné tieto atribúty naplniť.

Mýlite sa ak sa domnievate, že nedostatky v jazyku sú len zámienkou a že nemôžu znížiť význam petície. Petícia tohto druhu a obsahu totiž žiaden význam nemá, lebo neobsahuje žiadne relevantné fakty potvrdené odborníkmi a výskumom. Naproti tomu práve odborné štatistiky a výskum ukazujú percento úspešnosti liečby. A jej potrebu v terajšom svete.

P.S.: Ak Vám ako človek z odboru môžem poradiť, robte niečo so svojou potlačovanou agresivitou. V tomto štádiu by to mohol ešte zvládnuť psychológ.