Petícia za zachovanie gynekologicko-pôrodníckeho oddelenia v Nemocnici Banská Štiavnica, člen siete


Anonymous

/ #41 Oficiálne dementovanie fámy o zrušení pôrodnice v BŠ

2015-02-17 12:16

Dobrý deň,

ako hovorca siete nemocníc Svet zdravia sem v záujme uvedenia vecí na pravú mieru dávam oficiálne stanovisko nemocnice k anonymnej fáme:

Svet zdravia dementuje anonymné fámy o plánovanom zrušení pôrodnice v Banskej Štiavnici. Oddelenie, ktoré na Slovensku preslávilo nemocnicu v Banskej Štiavnici, pomáha prinášať na svet novonarodené deti úspešne aj naďalej. V minulom roku gynekologicko-pôrodnícke oddelenie v nemocnici Svet zdravia Banská Štiavnica zrealizovalo  526 pôrodov. V novom roku do dnešného dňa (17. februára 2015) nemocnica pomohla na svet priviesť už 47 novorodencov.

 „Radi by sme ubezpečili verejnosť, že gynekologicko-pôrodnícke oddelenie v tejto nemocnici funguje štandardne, poskytuje veľký rozsah nadštandardných služieb a i naďalej je pripravené privítať budúce mamičky so širšieho a vzdialenejšieho okolia,“ zdôraznil Tomáš Kráľ, hovorca siete nemocníc Svet zdravia.

Rovnaké stanovisko je zverejnené aj na internetovej stránke nemocnice: http://bs.svetzdravia.com/oddelenia/oddelenia

Takéto fámy majú negatívny dopad na rozhodnutie budúcich mamičiek pri výbere pôrodnice a tým výrazne škodia budúcnosti tohto oddelenia v Banskej Štiavnici.

 

Ďakujeme za pochopenie.  Tomáš Kráľ