Výzva vláde SR - Spravodlivosť pre Dobrovodských

Ivan

/ #33

2015-01-28 11:50

Pred casom som navrhoval: Predmet: Návrhy k novele zák. č. 300/2005 Zobraziť podrobnosti Od: Tibor Ivan ‌ Komu: <ms.kvsu.sek@justice.sk> , pavol.paska , mojmir.mamojka , radoslav.prochazka ‌ Dátum: 23.1. 2013 11:05 Odosielateľ: Tibor Ivan, Bartošova Lehôtka 115, 967 01 Kremnica Prajem dobrý deň, poprosím Vás o preposlanie tohto mailu pánu ministrovi, pani štátnej tajomníčke a komisií, ktorá pracuje na novele Trestného zákona. Vopred ďakujem. Odosielateľ: Tibor Ivan, Bartošova Lehôtka 115, 967 01 Kremnica

Podávam týmto návrhy na zmeny v Trestnom zákone č. 300 z 20. mája 2005 v rámci novely, ktorú pripravuje odborná komisia na Ministerstve spravodlivosti SR. Návrhy sú zatiaľ len v rámcovom ponímaní a je samozrejme potrebné ich zosúladenie s inými paragrafmi tohto zákona a tiež odborne zadefinovať pojem hygienicky nebezpečného prostredia.

Týka sa nezákonného zaberania cudzieho majetku - pozemkov

§ 130, ods. (1) doplniť o písm. d) v znení: pozemok v akejkoľvek podobe, stavebný, zastavaný, záhradný, lesný, poľnohospodársky, nachádzajúci sa i intraviláne a v extraviláne miest a obcí na celom území SR.

Odôvodnenie návrhu: Pred pár týždňami uverejnila niektorá TV sťažnosť občana vo veci zabratia jeho pôdy. Nemecký a rakúsky podnikatelia si vykolíkovali poľnohospodárku pôdu na ktorej začali podnikať. Vlastník pôdy podal trestné oznámenie, ktoré skončilo odkladom veci, pretože nešlo o trestný čin. Tento stav potvrdil verejne v TV aj minister pôdohospodárstva Ľubomír Jahnátek. Ďalej niektorí starostovia obcí sa zmocnili obrovského pôdneho majetku, ktorý patril občanom alebo obciam, a to aj falšovaním rôznych notárskych zmlúv a falšovaním tzv. overených podpisov, ktoré falšovali priamo na obecných úradoch, ktoré majú právomoci matrík. Niet pochýb, že tento stav je nutné zmeniť!

 

Týka sa pobytu osôb v hygienicky rizikovom prostredí a vytvárania a likvidácie takéhoto prostredia

§ 164, ods. (1) doplniť o písm. a) v znení pôvodného ods. (1) a doplniť o písm. b) v znení: Kto z nedbanlivosti vytvára pre ľudské zdravie hygienicky nebezpečné prostredie, potrestá sa odňatím slobody až na dva roky. ďalej doplniť o písm. c) v znení: kto z nedbanlivosti vystaví maloleté deti hygienicky nebezpečnému prostrediu, potrestá sa odňatím slobody až na tri roky. ďalej doplniť o písm. d) v znení: kto sa napriek zákazu orgánmi hygienickej služby úmyselne či z nedbanlivosti zdržiava v hygienicky nebezpečnom prostredí a nemá k stavbe či k pozemku vlastnícky vzťah a nevykonáva dekontamináciu prostredia, potrestá sa trestom zákazu pobytu až na päť rokov.

Odôvodnenie návrhu: V známom prípade Oskara Dobrovodského v Malackách sa vyjadril minister vnútra Robert Kaliňák, že štát v rámci existujúcich zákonov proti neprispôsobivým občanom nemôže nijako zasiahnuť, viď video na: http://www.oskardobrovodsky.sk/zaloba.htm Niet pochýb o tom, že v západných krajinách s vyššou právnou kultúrou, je dostatok zákonných opatrení na to, aby sa neprispôsobiví občania takéhoto „životného štýlu“ nedopúšťali. Legislatívnu úpravu už mal iniciovať sám minister.

 

Dnesny komentar: Bez odozvy zodpovednych...