Petícia za zrušenie kresťanstva na Slovensku

S.

/ #7 Re: OpenHead

2014-07-24 06:23

#6: - OpenHead

Na jednu stranu s tebou suhlasim, na druhu stranu nemas celkom pravdu. Samozrejme, ze tato peticia nemoze prejst - ale vznikla hlavne kvoli predsudkom a nenavisti z radov krestanov, ked sa snazia zakazat hudobny festival kvoli "nevhodnym textom". Tato peticia im to vracia s podobnymi argumentami.

Ale hej, autorovi by som odporucil to trochu prepisat, a mozno aj popridavat ovela viac pasazi, dobry vyber je na http://skepticsannotatedbible.com/ .

2) Jo, a mimochodom, keby si ten Novy zakon aspon ty naozaj cital, tak vies ze kazda ciarka zo Stareho zakona je stale platna a aj bude:

"Nemyslite si, že som prišiel zrušiť Zákon alebo Prorokov; neprišiel som ich zrušiť, ale naplniť. Veru, hovorím vám: Kým sa nepominie nebo a zem, nepominie sa ani jediné písmeno, ani jediná čiarka zo Zákona, kým sa všetko nesplní. Kto by teda zrušil jediné z týchto prikázaní, čo aj najmenšie, a tak by učil ľudí, bude v nebeskom kráľovstve najmenší. Ale kto ich zachová a tak bude aj učiť, ten bude v nebeskom kráľovstve veľký." (Evanjelijum podla Matusa, 5:17 - 19)

 

Love & peace & heavy metal forever.