Petícia na zrušenie nástrojov psychiatrie na územi SR

host

/ #26 Re: Re:

2014-06-11 08:23

#7: SM - Re:

Určite by sa malo preskúmať aké liečivé účinky má elektrika. Pretože pod názvom "Elektrokonvulzívna terapia" je elektrošok prezentovaný ako liečebný postup. Podľa "odborníkov" táto terapia stimuluje mozog, obnovuje jeho normálnu činnosť a dokonca aj zlepšuje náladu pacientov. Úsmevné. Pokrivené zuby a lámanie kostí po elektrokonvulzívnej terapii sú skutočný výsledok. Títo "odborníci" čo píšu o liečivých účinkoch elektrošokov buď nevedia, alebo zámerne verejnosť zavádzajú.

Zatiaľ som nevidel prípady, kto sa pod liečbou elektrošokom reálne uzdravil a žil normálny život. Nepovažujem za ozdravenie ked niekto chcel spáchať samovraždu a po elektrošoku už nemá k samovražedné sklony. Elektrošoky spôsobujú stratu pamäti, utlmenie, človek nie je schopný rozmyšľat a nedokáže sa rozhodovať. Človek je obmedzený na základné biologické funkcie a preto už nad samovraždou rozmyšľať nebude. Človek sa stane apatický a už nebude logicky rozmýšľať nad ničím.

To je ako prisť ku kožnemu s ekzémom na pravej ruke, kožný vám ruku amputuje a povie už som vám vyliečil ekzém. Už žiadny ekzém nemáte. A aby sa nepovedalo, tak tú ruku vám lekár amputuje pod narkózou a pod odborným dohľadom. Samozrejme zdravotná poisťovňa zákrok preplatí, vy možno dostanete aj invalidný dôchodok. Ale čo je dôležité: Už nikdy žiadny ekzém na pravej ruke nedostanete.

Podávanie elektrošokov stále existuje a výučba elektrokonvulzívnej terapie je zaradená do učebných osnov na zdravotných školách. Nech si každý overí kde je skutočnosť.

Mimochodom elektrošok a elektrokonvulzívna terapia je to isté, akurát slovo "elektrošok" je neodborný, laický názov. Preto sa mnohokrát hovorí že elektrošoky sa už nepoužívajú. Používa sa elektrokonvulzívna terapia v skratke ECT.