Výzva na podporu Verejnej ochrankyne práv


Hosť

/ #148

2014-02-16 11:10

Sedemčlenný gang z osady napadol dôchodcu, po brutálnom útoku sa bude liečiť päť týždňov!včera, 17:50 | Útoky na starých ľudí pokračujú! Obeťou gangu z osady, v ktorom boli aj deti, sa stal dôchodca Andrej (65).

Partia siedmich mladíkov z osady vo veku 10 až 16 rokov v obci Sačurov (okres Vranov nad Topoľou) v piatok večer od dôchodcu Andreja (65) pýtala peniaze. Keď dôchodca povedal, že peniaze pri sebe nemá, útočníci ho začali udierať päsťami po celom tele, zvalili ho na zem a všetci začali do neho kopať. Napadnutému vypadol z ruky mobil, útočníci mu ho vzali a ušli k osade v tejto obci. Prepadnutého dôchodcu hospitalizovaki v nemocnici so zlomeninou zápästia, odreninami a pohmoždeninami hlavy. Zranenia si podľa predbežného vyjadrenia lekára vyžiadajú dobu liečenia až 5 týždňov. "Vďaka rýchlemu zásahu policajtov z Vranova nad Topľou ako aj kriminalistom, boli podozriví zadržaní krátkom čase," uviedla prešovská krajská policajná hovorkyňa Jana Migaľová.

Vyšetrovateľ začal trestné stíhanie a súčasne obvinil Michala M. (16), Patrika M. (15) a Martina Š. (15) z lúpeže. Obvinení boli umiestnení do cely policajného zaistenia a vyšetrovateľ spracoval podnet na podanie návrhu na ich vzatie do väzby. Ďalší štyria útočníci vo veku 10 až 13 rokov boli prepustení.