Výzva na podporu Verejnej ochrankyne práv

CD-Róm

/ #107

2014-01-13 10:39

Pani ombudsmanka si myslí, že na prípade Moldava zaboduje ako veľký bojovník za ľudské práva. Prerátala sa však v tom, že sa opiera o tvrdenia ľudí, ktorí sú schopní odprisahať za 1 € aj to, že videli ako si policajti opekali cigáňa na ražni.
Pani ombudsmanka bude onedlho riešiť aj zamestnancov bytového podniku, ktorí majú na starosti Luník IX., lebo cigáni na sídlisku svorne tvrdia, že byty si nezdevastovali oni, ale za zlý stav môže bytové družstvo. Spôsobili cigáňom škody, diskriminujú ich v možnostiach na slušné bývanie, to je poburujúce. Pani ombudsmanka, treba riešiť aj prípady kedy nezodpovední pracujúci ľudia chodia vyhadzovať smeti pred cigánske osady a potom sú cigáni obvinení, že to robia oni. Veď všetci cigáni z osady tvrdia, že tie smeti nevyhadzujú, že to robí niekto iný.
Pani ombudsmanka máte pravdivé výpovede cigáňov z Luníka IX, vidíte aký nehorázny neporiadok tam narobili pracovníci bytového družstva, že poškodili cigáňom byty, tak prečo nekonáte? Veď boli porušené ľudské práva týchto ľudí a právo na slušné bývanie. Vám je ukradnuté, kde bude bývať rodina 20 ročných manželov s 10 deťmi ?