Výzva slobodných občanov Slovenska

peter179
Hosť

/ #195 Re: Čo a Maďari nebudovali majetok Slovenska?

2013-10-30 23:50

#194: Boldoghfvalwy-Casny - Čo a Maďari nebudovali majetok Slovenska? 

 Myslím, že tento príspevok nie je reakciou na ten môj, ale ak môžem, chcel by som sa k nemu vyjadriť. Tiež mám rodinu na južnom Slovensku, takmer na hraniciach s Maďarskom a taktiež v Maďarsku, (maďarsky bohužiaľ neviem). Či chceme alebo nechceme, či v dobrom alebo v zlom, história nás spojila a dodnes spája. Ja osobne som sa nikdy nestretol s niečim negatívnym ani v Maďarsku, ani tu na Slovensku zo strany občanov maďarskej národnosti. Práve naopak, vždy sa jednalo o veľmi slušné a ústretové správanie sa. Myslí, že problém je v tom, že zopár ľudí na jednej aj druhej strane historicky v sebe živí nejakú krivdu a upodozrievanie, a potom, možno maďarská hrdosť bráni Maďarom naučiť sa dobre po slovensky, neviem, ale bolo by to len v ich prospech. V každom prípade myslím, že spolužitie oboch národností, teda obyčajných ľudí je bezproblémové. Nevraživosť a konflikty do tohto spolužitia vnášajú len politici, na obidvoch stranách.

Nikdy ma nezaujímalo (a myslím väčšinu normálnych ľudí), či je niekto kresťan, žid alebo mohamedán, či je niekto Slovák alebo Arab, či je čierny alebo biely. Zaujímalo ma to, aký je človek. A zaujímali ma rozdiely, nie preto, aby som ich zneužil, ale preto, že to bolo zaujímavé a lepšie som si dokázal s dotyčným človekom rozumieť.

Samozrejme, že je tu maďarská menšina, a veľmi veľká. A samozrejme, že sa podielala na budovaní všetkého, čo tu je a nie len na Slovensku, ale na celom území bývalej ČSSR. Veď tu je Váš domov, i keď máte inú národnosť. Ale predsa aj Maďari majú problémy, či už žijú v Maďarsku alebo na Slovensku, aj ich životná úroveň a sloboda nie je taká, ako by si predstavovali a zaslúžili. Vo svojom príspevku som spomenul všetky postkomunistické štáty a ich občanov. Bola by škoda, keby boli Maďari žijúci na Slovensku len Maďarmi, ale necítili sa byť občanmi SR.




Platená reklama

Túto petíciu budeme propagovať pred 3000 ľuďmi.

Dozvedieť sa viac...