Deklarácia Stop "eutanáziám z ľahostajnosti" v ZSS


Hosť

/ #11 Re: Re: Re: ZSS

2013-09-06 20:39

Možno k tejto arogancii, zpochybňovaniu práce sestier, netreba veľa slov. Autorka to napísala jasne v jednej časti príspevku"neošetrené rany sú zlým svedectvom starostlivosti súhlasím, ale nie sú povinnou výbavou ľudí, ktorí žijú v zariadeniach. To isté sonda a katéter, navyše existujú služby ADOS a ich sestry prídu viac ako ochotne na každé zavolanie (sú to predsa ich výkony, ktoré si môžu fakturovať)"  Autorka, akosi pozaabudla uviesť jednú vec, že ADOS-ky prídu ošetriť klienta- pacienta iba v pracovnom čase, cez víkend nie Ide o jednorázove výkony.  Takže nech tie rany, podľa Vás, kľudne mokvajú a klienti čakajú od piatku rána na ošetrenie do pondelka rána. Alebo si zavoláte cez víkend sanitku na prevoz? Ste si istá, že príde? Ak aj áno, tak kto tým prevozom a čakaním na ošetrenie bude najviac zaťažený- okrem ekonomických nákladov- kto bude najviac trpieť?

K rehydratácii klientov  iba toľko. Čo urobíte, keď takýchklientov budete mať na starosti 80 a prídete na to, že mnohí nevládzu prehltnúť  už ani vodu. Asi im vymyslíte vhodný program, ergoterapiu a muzikoterápiu, aby sa im s tým vyrovnávalo ľahšie. Pri tom ich budete vhodne polohovať a ošetrovať predilekčné miesta. Možno Vám ostane aj časový priestor na odobrenie jedálneho lístka klientom s ťažkým zdravotným postihnutím.

Na mieste je otázka" Kto tu má právo veta" a vyberá si formy iba na to utíšenie a nie na uspokojovanie klientových potrieb, ktoré sú  komplexné, teda zdravotné a sociálne. To iste nespochybňujete, tak ako sa snažíte spochybniť potrebu zdravotnej a ošetrovateľskej starostlivosti v ZSS.