Zvýšenie príspevku na opatrovanie,do výšky minimálnej mzdy.
Minimálna mzda musí byť medzi 900 až 1400 eur/m.
Podpísal som petíciu aj preto, lebo keby zvýšili príspevok na opatrovanie aj na 405eur/m, tak stále človek za bývanie zaplatí 40-70% z tejto smiešnej čiastky, ďalej je často krát potrebné vlastniť auto, opustiť prácu, platiť energie, atď..
Chcem sa s vami podeliť o zaujímavú knihu od autora: Miloslav Hetteš, Ľudské práva a sociálna ochrana v sociálnej práci.
Tiež pozrite jeho blog, názov: Starnutie, nenávisť a diskriminácia.
Pretože mám sama postihnutého syna o ktorého sa staráme 24 hodín denne a dostávame opatrovateľský príspevok 91,- €, čo je smiešne.
Mám osobnú skúsenosť s týmto príspevkom z minulosti, kedy som podľa úradu práce soc. vecí a rodiny mal opatrovať ťažko zdravotne postihnutého rodiča so zníženého príspevku z 200,- € na 60,-€ z dôvodu dôchodku rodiča, pričom je zarážajúce, že som mal po opustení zamestnania vyžiť s manželkou na materskej s dvomi bábätkami, so 60-timi eurami a manželkiným rodičovským príspevkom...počítať, že budem od ZŤP rodiča pýtať zo smiešneho starobného dôchodku 140,-€ na dorovnanie môjho príspevku za opatrovanie je zvrhlosť a nehoráznosť štátu, ktorý z ľudí ochotných sa obetovať pre svojich blízkych, robí hlupákov, čo seba a svoju rodinu vrhajú do finančne neúnosnej situácie...Včera bolo už neskoro na zmenu tohto nehorázneho prístupu štátu a jeho sociálnej politiky!!!
| This discussion has been closed. |
Dobrý deň,podpísala som ju preto,lebo sama som na polovičnom invalidnom dôchodku,ktorý je na hanbu slovenskému štátu,že zákony robia pre seba a nie pre ľudí a zmagoria to tak všetko,že v tom vôbec neviete chodiť. K tomu mám ešte chorú mamu,ktorú treba opatrovať a spolu dostávam 194 eura. Dala by som hoci ktorému s vlády tieto peniaze a aby s nich vyžil celý mesiac. Ďakujem.