Za obnovenie jazdy rýchlika Tekov cez Zlaté Moravce
This comment has been removed by the person who wrote it.
This comment has been removed by the author of the petition.
Len mi to trochu nedáva logiku pre ľudí, kt. by chceli cestovať do školy do Zvolena, či Bánskej Bystrice.
Re:
Re: Re:
asi v banskej maju spinave zachody. Ps raz som bol v novom tekvicove a poviem vam, raz stacilo.
pravidelne chodil rýchlikom do Bratislavy. Až do jeho
zrušenia sa rýchliky križovali v Zlatých Moravciach.
Zdôrazňujem, že boli vždy preplnené, dokonca sme stáli i v záchodoch. Som zvedavý, ktorý blbec zrušil tento spoj.
Predpokladám, že jeho IQ bola na úrovni jednobunečného živočícha, alebo v tom bolo niečo iné, čo je v súčasnej skorumpovanej spoločnosti bežné.
Re:
Ja viem kde bol pes zakopaný.
Ak si pametáte,možno nie tak upresním situáciu okolo Tekova.
Písal sa rok 1993 vtedy rýchliky Tekov pod číslami R 580/581 Tekov jazdili už len po Zvolen.
Vyjadrenie vtedy z GR ŽSR bolo nasledovné:
Rýchliky R 580/581 Tekov a R 540/541 Detvan budú jazdiť dočasne na svojích trasách takto,kôly tzv.Výlukovému oknu.
Prebiehali práce s predelektrifikačnými prácami a samotnou elektrifikáciou uzla zo Šurian cez Levice po Zvolen.
Po elektrifikácii sa mali vlaky vrátiť do svojich pôvodných trás R 580/581 Tekov ( Košice-Fiľakovo-Zvolen-Zlaté Moravce-Bratislava a späť)
R 540/541 Detvan (Zvolen-Martin-Vrútky-Žilina-Horní Lideč-Hranice na Moravě-Olomouc-Česká Třebová-Praha a späť) No nestalo sa!!!
Počas výluky sa jazdilo z Detvanom po priradených vozňoch vo Zvolene do R 540/541 Detvan až po Košice v GVD 1992/93.
Potom nasledovali roky jeho osekania.
Rýchlik Tekov už jazdieval len ako spešný vlak v piatky z Bratislavy cez Zlaté Moravce po Zvolen a v nedele zo Zvolena cez Zlaté Moravce do Bratislavy.V GVD 1995,došlo k zosuvu zemného telesa pri Žiranoch (pozn.14 metrov vysoký násyp).Tento ŽSR nedokázali operatívne sanovať až po dvoch rokoch sa to podarilo.No a tu nastal ten problém.Úbytok cestujúcich kôly prestupom v ZM z vlaku na autobus do Lužianok.Tu zase prestup na 10 vozňový vlak Sp 1730 Tekov do Bratislavy.Tu sa spájali v riadnom režime dve súpravy od dnešného R 1520 Tríbeč,čo nemalo logiku a trasa vlaku sa predlžovala až tak,že po GVD 1996/97 vlaky Tekov prestali cez ZM jazdiť úplne.Nezmyselný preprah v Kozárovciach 18:05-18:15 v žst.Lužianky spájanie súprav do jednej 19:17-19:32 v Leopoldove preprah Hnacích koľajových vozidiel z motorovej na elektrickú 20:01-20:13.Do Bratislavy Nového Mesta vlak Sp 1730 Tekov dorazil o 21:01,čo bolo len 18 minút pred príchodom R 832 Slatina do Bratislavy Hlavnej Stanice cez Šurany.
Tieto aspekty vtedy pochovali vlaky.No dnes je situácia iná,ktorá sa dá riešiť!!!!
My za petičný výbor navrhujeme radenie vlaku takto:
1 alternatíva
HKV 757 + B+B+B+B+B v celej trase (BR)BB-ZV-ZM-HC-TT-BA a späť
HKV 757 +Bdteer+Bdteer+Bdteer+Bdgteer+Bdteer
2 alternatíva
HKV 757 +B+B+B+B+B v úseku (BR)BB-Leopoldov a späť a vozidlo el.trakcie v úseku Leopoldov-BA a späť.
HKV 757 +Bdteer+Bdteer+Bdgteer+Bdteer+Bdteer
Zrozumitelné!!!!
Chcel by som upozorniť ľudí,ktorý podpisujú petíciu nech si píšu svoje celé meno a priezvisko zrozumitelne Velkým písmenom začiatočné písmená Meno,Priezvisko ako aj celé Mesto,či obec.
ODKAZ pre DDD DDD z obce Jelenec: Pokiaľ si neopravíte meno budete z databázy odstránený!!!
Nikto by nám takýto hlas neuznal.
Za pochopenie ďakujem.
A ako to chcete dosiahnut, aby zaviedli tento spoj?...myslim, ze peticia moc neopmoze, ked sa doteraz nic neudialo...ale samozrejme uvital by som vlak do BA
pochádzam zo Zbehov pri Lužiankach a pamatám si celé moje detstvo ako chodieval tento rýchlik, ktorý sme nazývali Zvoleňák pred našim domom.
Vydala som sa do Zvolena a často chodievame do rodiska a tento rýchlik nám veľmi chýba a privítali by sme ho každodenne.
S pozdravom
Gažúrová Andrea
This comment has been removed by the author of the petition.
Re: Re: pedro
Treba sa obratit na REGIOJET pana JANZURU - kedze ste odrezany od dialkovych vlakov.Motorovymi Desirami alebo Stadlerami by to nemal byt problem.Moj navrh radenia-------2-Desira-BA-LUZIANKY----1 Desiro-NITRA-LUZIANKY-----1-Desiro-PRIEVIDZA-TOPOLCANY-LUZIANKY.V LUZIANKACH pospriahat.Pospriahane smer ZVOLEN alebo aj dalej.NITRE by velmi pomohlo.
Studia----
Studia studentov zilinskej univerzity o prevadzke trati LD-KOZAROVCE su nanic.Vchodova rychlost 40 km bola pre parne masiny-mali vysoko tazisko.--Dnes sa to bohato uplatnuje na trati TO-PD ale len pre navrsenie vykonu pracovnikov pritom traja pracovnici strazia vlakovu cestu rychlika-/posunujuci diel/- po rovnej kolaji cez celu stanicu.S tym sa dozivotne zo strany zeleznice nic nestane.-- Mozno upravit na 60 a viac s tych nepotrebnych vyhybniach a staniciach sa vyhybky do rovna uzamknu natrvalo a bezpecne.Naviac bude kontrola polohy vyhybky rusnovodicom.A uz pri prejdeni prveho zel. vozidla mozezvysovat rychlost-takto sa skrati cest. doba.--Nechcem mudrovat davam na posudenie-.
Re: Re:
#9: Ladislav Vaškovič - Re: Dofrasa, roky rokuce cestujem na trase BA-ZM Velmi ma hneva zrusenie tohoto vlakoveho spojenia. ZM a cela spadova oblast musí ísť nepohodlnými autobusmi. Premyslam ci to nebolo ucelove zrusenie koli naplneniu busov .... DAKUJEM za tuto peticiu... len vie o nej malo ludi... ja som sa dozvedel nahodne, z TV Sprav MARKIZA.
Re: Re: Re:
Pracuje sa natom,hoci máme aj neprajníkov.
V petícii sa pokračuje, cez Vianočné sviatky si dáme pauzu a po Novom roku sa opäť rozbehne.
Čo sa týka toho zrušenie vlakov Sp 1731/1730 Tekov jazdiaceho do GVD 1996/97,bolo z úbytku cestujúcich a to z dôvodu neriešenia dva roky starého zosuvu pri Žiranoch,ktorý vznikol okolo roku 1994 takmer dva roky ľudia prestupovali zo zrýchleneho vlaku na autobus(vZM) a z autobusu na vlak (v Lužiankách).
Ďalej tomu dopohlo spájanie dvoch súprav v žst.Lužianky(pozn.dnešný R 1520 Tríbeč+vtedajší Tekov)
5+5 vozňov.Toto čas trvania jazdy zásadne predlžil.
A tie preprahy HKV 750/240 v Kozárovciach a v Leopoldove.
Sprievodca.
Ako krasne nam vyspevovala parna masina-najkrajsia na svete 475-slachticna po slazianskych a podhoranskych oblukoch. V roku 1966 som robil sprievodcu v tomto vlaku vtedy pod cis.367/368 a trasa bola BA-LD-ZM-ZH-ZV-LU-FI-RO-KO.Poburilo ma vcerajsie vyjadrenie hovorcu M.D.o nezaujem o tuto trat-teda nezaujem o veci verejne-teda mal by letiet.Treba sa pokusat i u inych dopravcov.
| This discussion has been closed. |
This comment has been removed by the person who wrote it.