Petícia za zníženie trestu pre Františka Koleno
Re:
Asi na zdravom rozume. Lebo tu si málokto z vás uvedomuje koľko vecí taký sudca pri vynášaní rozsudku musí brať na zreteľ. Netvrdím že sudca vždy vyriekne spravodlivý rozsudok ale väčšina z vás si to predstavuje až príliš zjednodušene až by sa dalo povedať primitívne.
http://tvnoviny.sk/spravy/krimi/pravoplatne-ivan-si-za-to-ze-hodil-emu-2-o-stenu-odsedi-5-rokov.html taketo nieco je v poriadku? ked .........nechutne domlati s trvalymi nasledkami umyselne bezbranne dieta a aj tak po 3 rokoch si tu pobehuje a dokonca v blizkosti deti ?? a to nieje jediny priklad co by som ja sama osobne mohla uviest!!!!!!!
??
Re:
Deti sa nemôžu brániť preto by som za ublíženie dieťaťu navrhoval do zákona zaviesť zvýšené sadzby. Aj keď už teraz je v zákone zvýšená sadzba pokial sa človek dopustí trestného činu na chránenej osobe.
§ 139
Chránená osoba
(1) Chránenou osobou sa rozumie
a) dieťa
Ublíženie na zdraví
§ 155
(1) Kto inému úmyselne spôsobí ťažkú ujmu na zdraví,
potrestá sa odňatím slobody na štyri roky až desať
rokov.
(2) Odňatím slobody na päť rokov až dvanásť rokov
sa páchateľ potrestá, ak spácha čin uvedený v odseku 1
a) závažnejším spôsobom konania,
b) na chránenej osobe
Podľa toho to vypadá že dostal najnižšiu možnú sadzbu zo zákona. Aké boli okolnosti však nikto z nás nevie.
| This discussion has been closed. |
Re: Re:
#1292: - Re:
Tá žena je v prvom rade policajtka! Mala vhodne odhadnúť situáciu a podľa toho aj konať! To,že ju koplo 19-ročné opité decko je aj jej vina.Pracovne pochybila, s následkami za ktoré si môže sama. K takýmto prípadom by nemali posielať ženu,nemuselo by to mať také smutné vyvrcholenie.A keď už chce byť žena policajtkou ,mala by byť fyzicky a psychicky zdatná a mala by byť posudzovaná na úrovni muža.