Petícia za umožnenie pestovateľského pálenia alkoholu
Hosť#1 Mar 11, 2016, 08:25
Absolútne súhlasím s jej obsahom.
Hosť#2 Mar 11, 2016, 14:14
Myslím si že je správna ! Ak mám záhradu a mám v nej úrodu a ovocie čo si dopestujem, tak by som mal aj právo na jej spracovanie / zaváranie, výroba vína a samozrejme aj výroba destilátu /. Podmienka : " Z vlastnej úrody a pre vlastnú potrebu "
Môže byť obmedzenie do 15 litrov !!!
Môže byť obmedzenie do 15 litrov !!!
Hosť#3 Mar 13, 2016, 16:48
Prečítal som si text petície a dôvod sa mi javí prirodzene logický a pozitívne mierený k prospechu pestovateľov ovocia a celkovej spokojnosti občanov Slovenskej Republiky.
Hosť#4 Mar 14, 2016, 07:46
Petíciu podporujem preto, že sa jedná o rozumné spracovanie prebytku ovocia. A myslím si, že domáci alkohol bez všelijakých esencii samozrejme v malom množstve je aj dobrý liek na mnohé zdravotné problémy.
Hosť#5 Jun 13, 2016, 06:25
bo domaca je najlepsa :)
Hosť#6 Jun 13, 2016, 07:58
Je to rozumná vec. Keď niečo pestujem prečo by som nemohol moju úrodu aj takýmto spôsobom využiť.
Bačko Svit
Bačko Svit
Hosť#7 Jun 13, 2016, 13:35
Lebo to ma zmysel, nech aj pestovatel ma nieco za svoju namahu a naklady za vyprodukovanie kvalitneho ovocneho kvasu, nie len stat.
Hosť#8 Jun 15, 2016, 07:53
Má to logiku. Pili ste už Jarabinovicu? Či mnoho iných špecialít, ktoré môže vypaliť len malovýrobca!? Aj preto podporujem, nehľadiac na bohapusté znehodnocovanie úrody. Lazorík
Hosť#9 Jun 17, 2016, 11:16
považujem výrobu destilátov za obohatenie ale hlavne ekonomické zhodnotenie nevyužitých produktov ovocia za správne. Je len na škodu veci že si o tom nemôžme rozhodnúť sami ale rozhodujú nám o tom tí ktorí namiesto spravovania nášho majetku nám z akých si dôvodov zrazu vládnu.
Hosť#10 Jun 17, 2016, 15:07
Keď vieme mať zodpovednosť za svoje rodiny, firmy apd. prečo by sme mali byť nezodpovedný pri zužitkovaní ovocia, ktoré sa nie vždy stihne skonzumovať. Len náš parlament je kompetentný a zodpovedný ? Vidíme všetci čo si s nami robia ako keby sme neboli svojprávni.
tulen1#11 Jan 13, 2018, 12:11
prachy sú prachy
S petíciou sa nedá nesúhlasiť, pretože ústredný problém vidím v tom, že štát sa dobrovoľne nenechá pripraviť o ľahký a pravidelný príjem,a ešte bude musieť urobiť zmeny v legislatíve.Tento nespravodlivý zákon mu vyhovuje, a to, že pestovateľom tak vytvára problem pri zužitkovaní úrody ho absolutne netrápi.
| This discussion has been closed. |