Posilnenie spoločnej zahraničnej a bezpečnostnej politiky EU

Kontaktujte autora petície

Táto diskusná téma bola automaticky vytvorená k petícií Posilnenie spoločnej zahraničnej a bezpečnostnej politiky EU.

Peter

#1 Nešťastná Ukrajina, snáď sa spamätá

2014-04-03 13:21

Autor tejto petície asi nie je celkom pri zmysloch. Divím sa, že sa ľudia nechajú zblbnúť jedným fanatikom. Navrhujem, s chladnou hlavou zvážiť dianie vo svete, čo by malo napovedať, kto je agresor (do pozornosti dávam napr. Juhosláviu, Irak, Líbyu, ... a takmer Sýriu, atd., atd. Mám pocit, že v úplnych začiatkoch nepokojov na Ukrajine, ale aj neskôr sa tam nestriedali ruskí predstavitelia, ale jeden americký senátor striedal druhého, občas preložené nejakým tým ministrom. V tej svojej blbosti a zaslepenosti pri vidine lacnej koristi si vôbec nepripustili, že Putin nie je tak blbý ako si predstavujú. On vlastne len využil ich blbosť.
A ešte jedna pripomienka k pánu autorovi - UA nie je členom EU, NATO ani iného "západného spolku" (zatiaľ: na šťastie pre ukrajincov, ak sa im to podarí, tiež na to časom prídu). Teda čo chce tak zurvale bezpečnostne chrániť a zabezpečovať.
Drahý pane, hlavu pod studenú vodu, chvíľu podržať a možno trochu menej alkoholu a trávy.

Hosť

#2

2014-04-06 21:04

Ano, militantné a nedemokratické dianie na Ukrajine je vyvolané agresorom (vlastne investorom) - vládou USA. Táto investovala 5 miliárd USD do "demokratizácie" Ukrajiny. A tiež má autor pravdu že EU zlyhala, je to nepripravený a v terajšej podobe nereformovateľný projekt a ako svojprávny občania SR vyzývame NRSR aby svojím uznesením zaviazala Vládu SR iniciovať, resp. presadzovať kroky, ktorých cieľom je vystúpenie z EU a NATO!
Vlado

#3

2014-04-08 20:07


Bod č.2 petície by v tomto prípade nič nevyriešil. Okrem toho v štátoch EÚ od vzniku spoločenstva, t.j.56 rokov, žiadna vojna nebola.
Čo sa týka štátov, ktoré sú v NATO, platí to, čo navrhujete.
K bodu č.1: Spočiatku EÚ reagovala trocha rozpačite, ale potom nastúpila na správnu trajektóriu.