Výzva slobodných občanov Slovenska

Výzva slobodných občanov Slovenska / Oznamy / Ako ďalej? Kroky 1, 2, 3 / Komentáre


Hosť

#26

2013-10-23 11:14

už dávno nie sme slobodní , vládnu nm peniaze a SLOBODNýTRH,
ale pdpíšem

no tento spôsob im veľmi neublíži , aj keby ceý národ na uliciach zamrzol, je im to jedno svoje majú a dobrovoľne sa takto ľahko ,ničoho nevzdajú.

Petícia je príliš všeobecná, treba menovite , ten toľko a toľko , presne ktorá vláda dala zadarmo presnú banku, BAZku alias volskwagen...inak Nemci odtvedy prešli na skrátený pracovný týždeň a pri rokovaniach nám ponúkli 1000-1200 mariek ale Moravčíkova kresťansko-demikratická vláda , že kdeže byslovenský robotník mohol mať viac ako úradník...nemci sa ešte teraz pučia od smiechu alo lacno prišli k fabrike!!! a ked má celozávodnú dovolenku , klesá HDP totho štátu do bažín...určite nepôjdem mrznúť na námestia , mám zápal priedušiek a ľahko ochoriem , je to TOTALNA VOLOVINA!!!

treba usvedčovať človeka po človeku ako koliesko po koliesku vyradovať z moci.treba pripojiť menný zoznama ľudí výšku dlhov a sprenevier , toto je dôležité .v každej obci sa vie koľko ktroý starosta pre sebe blízkych rozkradol a odišiel ešte s 5xnásobným odstupným , stačí ked to vráti a dlhy zaplatí , nech mu vezmú dom , majetok atď .takto štát zbohatne.a to SUPER zbohatne.a najmä treba zobrať poslancom platy a dať im žiť zo sociálneho minima , už dávno majú všetko, tak by sme uvideli tie kandidátky. Všetky vysokopostavené funkcie majú byť CŤOU a nie vyžmýkavaním štátu.predbiehajú sa koľko kto urve na odmenách zahraničných cestách atd , nech cestujú , ale za svoje , ako my všetci. majú tieňové firmičky , kam si prelievajú bubáčiky.FAKT IM STAčí čestný MINIMáLNY PLAT, aj ten by nemali dostať ale poslať na deti do domovov. tot dajte do petície.
andrisin

#27

2013-11-06 19:51

trebalo bi takeho politika ako bol dupcek,ale kde hladat, mozno mezenska?


Hosť

#28 Re: Anarchia?

2013-11-07 09:21

#11: - Anarchia?

Dovolím si opraviť Ťa: "Nie boj proti niečomu, ale za niečo"..................napr. "za dôstojný život pre naše deti, bez skorumpovaných politikov v celej šírke politického spektra!!!"


Hosť

#29 Re:

2013-11-07 09:25

#26: -

U nás usvedčovať človeka po človeku nemá kto, lebo tích čo by mali usvedčovať riadia najvačší vagadundi...........


Hosť

#30 Re:

2013-11-07 11:09

#9: Peter Bulla -

absolútne s Vami súhlasím a teším sa, že prišiel čas činov... bez násilia, ale razantne. Marta V.

Zula

#31

2013-11-07 23:59

Súhlasím s hosťom č.26, ale kto ich bude súdiť keď súdy a prokuratúra
sú skorumpované, jeden druhému kryjú chrbát, lebo každý na každého niečo vie,
potrebujú sa navzájom, veď ako inak by mohli profitovať.
Spravodlivé súdnictvo vznikne len ako dôsledok niečoho.
Taktiež, kde odrazu vezmeme toľkých schopných ľudí, ktorí budú čestní
a budú čestne v náš prospech pracovať?
Čestní reprezentanti nás, ľudí vzniknú len ako dôsledok niečoho.
A teraz k tomu niečomu, čo musíme:
Využiť všetky formy občianskej nespokojnosti a neposlušnosti ako
napríklad celoplošne prestať platiť dane, odvody a pod.
čo tento štát veľmi, ale veľmi chce. Veď všetkých nás nemôžu
zavrieť. Som si vedomá toho, že môže dôjsť ku kolapsu, ale len do
toho momentu, kým nezačnú platiť nové - naše pravidlá, ktoré treba
pripravovať už teraz. Chcela som poukázať len na to, že my nemáme
čas sa tu 5 rokov pokojne organizovať a oni sa nám budú
škeriť do tváre. Musí nastať taká situácia, že budú radi,
že môžu utekať s prázdnymi rukami a holým zadkom čo najďalej odtiaľto.
Domy, chalupy, firmy, zariadenia a pod. neodnesú so sebou.
Šírenie revolúcie - chodiť autami krížom- krážom po Slovensku
a cez megafón hlásiť čo sa dá ...
to budú myslieť

Hosť

#32 Re: Re: Re: Re: komentar

2013-11-08 15:53

Anton

#33

2013-11-08 15:55

Občianske štvrtky na zmenu ovčana na hrdého a suverénneho občana.

 V relácii Informačná vojna na SV 29.10.2013 organizátori akcie informovali o demonštráciach, ktoré by sa mali uskutočniť  09.11.2013 pred budovou NR SR v Bratislave, resp. aj v iných väčších mestách. Neviem či sú občania Slovenska pripravení na takéto radikálne kroky. No i keď by táto akcia nemala očakávaný efekt prezentovaný organizátormi, isto bude mať veľký význam pre prezentáciu občianskej nespokojnosti.
 Z prejavu organizátorov mám zmiešané pocity. Nepochybujem o ich zanietení pre dobrú vec z čistými pohnútkami a úmyslami. No ako sa k tomu postavia naši občania? Budú týmto pánom tlieskať, alebo nechápavo, opatrne krútiť hlavou? Chcú si občania Slovenska vládnuť, alebo byť ovládaní silným vodcom, ktorí im nadiktuje čo majú robiť? A cez oddané masmédia im nadiktuje, zmanipuluje ich, nanúti im i to, čo si majú myslieť podobne ako za socializmu? Chcú žiť dôstojne, hrdo, slobodne, alebo im stačí občas sa povystŕčať v drahom nákupnom centre, ukázať iným že si to môžu dovoliť? A potom v pracovnom čase makať na bohatých cudzích majiteľov bývalých našich firiem, prípadne zdierať kožu zo svojich spoluobčanov, ak ich povýšili do funkcie vedúceho a dali im moc nad chudákom podriadeným alebo úradníkovi moc nad jednoduchým občanom bez konexii?
 Aká bude reakcia terajších majiteľov Slovenska, teda oligarchov a ich prisluhovačov v radoch politikov a úradníkov na všetkých stupňoch riadenia spoločnosti od prezidenta až po starostu v malej dedinke, prípadne ľudí zamestnaných v štátnych firmách, armáde, polícii. (Ľudové milície už môžeme z úvah vynechať.)
 Skúsenosti z konca socialistickej éry máme ešte v čerstvej pamäti. Niekoľko rokov pred novembrom 1989 sme sa každý mesiac stretávali na pôde Slovenského zväzu ochrany prírody a krajiny. Prednášky, diskusie, formovanie osobností, formovanie názorov o nevyhnutnosti zmeny politického systému, odstránenia vedúcej úlohy KSČ, debaty amatérov s odborníkmi, dozrievanie občana... Hodnotenie tohto obdobia z dnešného pohľadu môže byť rôzne, no určite sme tam získali nadhľad, iný pohľad na možné fungovanie spoločnosti, odlišný od toho ktorý nám vtĺkali do hlavy vtedy neomylné masovokomunikačné prostriedky. Výsledok bol že vieme čo chceme, ale i to čo už nechceme. Cieľ sme v novembri 1989 dosiahli. Čo sa dialo potom ďalších 23 rokov je už na inú debatu.
 S tvrdým konfrontačným vystúpením v dnešnej dobe proti štátnej moci môže mať množstvo ľudí problém. (Paštekári viac ako ostatní). Nech už to dopadne toho 9.11.2013 akokoľvek, poučme sa z minulosti. Už nikdy sa neprestaňme zaujímať o veci verejné, nenechajme sa zbalamutiť tlčhubami a ich prázdnymi sľubmi. Zaveďme tradíciu permanentných občianskych stretávaní. Jednoducho bez ohlásení úradom, bez organizačných výborov a lídrov. Navrhujem vyhlásiť každý štvrtok vo všetkých okresných mestách, napr. pred sídlom miestnych úradov, stretávanie občanov. Len tak, bez rečnenia do tlampačov, prípadne i bez transparentov. Stačí, ak bude každý označený trikolórou. Stretávať sa v čo možno najväčších počtoch od 18:00 do 18:30 hod., prípadne dlhšie podľa potreby. Debatovať v skupinkách, vymieňať si poznatky, informačné materiály napr. na CD nosičoch, podpisovať petície, navrhovať riešenia, hľadať spomedzi aktívnych občanov odborníkov na ekonomické, právne, psychologické problémy, na problematiku životného prostredia, územného plánovania, poľnohospodárstva, sociálnych vecí... Diskutovať pokiaľ možno nekonfrotačne, hľadať východiská. Riešiť myšlienku, nie toho, kto ju vyslovil! Ale hlavne propagovať to všetkými možnými spôsobmi. Cez médiá, cez facebook, Slobodný vysielač, mailami. Informácie si vymieňať v rámci celého Slovenska napr. cez portál www.wikidemokracia sk aj o počtoch zúčastnených i v tom najmenšom okresnom mestečku, aby sa dal spraviť sumár účasti pre celé Slovensko. Mám za to, že postupne sa bude pripájať stále viac rozumných ľudí, stratí sa ostych, strach, uvedomíme si svoju silu. Silu občana si začnú uvedomovať i dnešní arogantní politici zabetónovaní vo funkciach, poistení skorumpovanou justíciou, zákonodarným parlamentom, vládou, „zaujímavým“ prezidentom...
Výzva pána Petra Bulla na odchod skorumpovaných politikov je krok správnym smerom. Mal som problém stotožniť sa s formuláciou v tom, aby si papaláši vzali čo si nakradli a zmizli. Až keď som si to dal do širších súvislostí, pochopil som to tak, že by to mala byť i morálna očista všetkých nás, občanov, nielen papalášov. Od minulých prešľapov, drobných podvodov, klamstiev, chamtivosti, mamonárstva, honby za peniazmi za každú cenu i za cenu zapredania svedomia, cti, morálnych hodnôt, rodných koreňov... Je to o spytovaní svojho svedomia, o predsavzatí robiť to inak, žiť svoj život inak, možno i napraviť to, čo som v minulosti zbabral ak je možné ešte to opraviť.
Záver: Áno, povedzme politikom, že už nechceme aby sa spoločnosť uberala cestou korupcie, vypredávania krajiny, pôdy, vody, lesov, fabrík cudzincom, chamtivým oligarchom, za cenu stále väčšieho zbedačovania našich ľudí. Povedzme im jednoznačne, masovo a veľmi dôrazne, že chceme záväzné zákonotvorné referendum bez obmedzení, ktorého výsledku sa musí podriadiť všetci, i parlament, prezident, súdna moc, že chceme fungujúce, spravodlivé súdnictvo, že chceme zmenu volebného systému, možnosť v referende odvolať volených i menovaných štátnych i obecných činiteľov, že nechceme byť ovce, ale občania hrdí na svoju domovinu, Slovenskú republiku!!!

PS.: uvítam i kritické reakcie na môj utopický článoček. Píšte, prosím, vecne, ako sa to či ono dá urobiť, dosiahnuť, nie ako akékoľvek snaženie zlepšiť pomery v spoločnosti nemá zmysel. Ďakujem.

Hosť

#34

2013-11-11 18:58

Plný súhlas!

Hosť

#35

2013-11-11 19:46

Napísať komentár

Tento príspevok bol odstránený jeho autorom (Show details)

2013-11-12 11:38



Hosť

#37

2013-11-12 11:39

Ďakujem za tento prejav. Kde zoženiem čo najskôr tie trikolóry? :-)

Anonymous

#38 Re:

2013-11-12 12:26

#37: -

V galantérii:).

 


Hosť

#39

2013-11-13 19:24

Pošlite mi petíciu mailom,/ no vo formáte dokument a nie foto/ aj adresu kam ich poslať, je mnoho ľudí, ktorí ju chcú podpísať no internet buď nemajú, alebo s PC nevedia poriadne narábať. Ďakujem.

Hosť

#41 kroky 4, 5,...

2013-11-13 20:47

Tých krokov bude podľa mňa viacej, ale samozrejme s krokmi 1 a 2 súhlasím. Ľudí treba zjednotiť pod nejakou peknou myšlienkou, a z tejto myšlienky treba urobiť náš cieľ. Potom treba identifikovať, aké kroky budeme musieť podniknúť smerom k tomuto cieľu. Jeden veľký cieľ - lepšie Slovensko, budeme musieť rozdeliť na niekoľko menších cieľov, a budeme musieť pracovať na dosiahnutí každého z nich, aby sme ten veľký cieľ dosiahli. Jedným z tých menších cieľov bude napr. odstránenie korupcie. Treba určiť všetky menšie ciele. Na najvyššie poschodie nevedie jediný schod, ale kopa schodíkov. Som zvedavý kto (a či vôbec niekto) sa chopí toho aby na tom začal makať...

Hosť

#42

2013-11-13 21:10

Nesúhlasím, aby sa do toho zaťahovali česi, ktorí sú zodpovední v najväčšej miere za to, kde Slovensko a slováci teraz sú...slovák má jediného nepriateľa...nie maďara, nie nemca, ale čecha...!!!...rozkrádaniu a tunelovaniu sa nedalo predísť, proste je a bola to nevyhnutná súčasť ďaľšieho vývoja slovenského národa po novembri 1989, ale teraz je tomu už skoro 25 rokov a slováci už nie sú hlúpi vo svojej naivite a nízkom povedomí, preto je najvyšší čas na deň zúčtovania a nastolenia ozajstnej demokracie...tento národ má obrovské predpoklady, len to chce osobnosť..!

Hosť

#43

2013-11-13 21:53

Situácia je Veľmi vážna.Naše panstvo nás už dlho drží pod krkom a preto treba začať konať.
Súhlasím s navrhovaným postupom.
peter179

#44 k #33

2013-11-14 11:26

Nedá sa nesúhlasiť. Aj popísaná cesta je cestou, aspoň pre začiatok. Už teraz je nás, ktorých spája spoločný cieľ veľmi mnoho. Niekto viac, niekto menej výrečný, nápaditý. Bohužiaľ, práve z dôvodu tých temných desaťročí sme takí, akí sme. Mnoho ľudí je v obraze, mnoho z nich chce potiahnuť, ale nevie ako a kam a ešte viac ľudí zostáva a aj zostane anonymných a v závese. Mnohonásobne viac ľudí však o týchto aktivitách ešte vôbec nič nevie. Zamerajme sa teda najprv, ako už bolo povedané na distribúciu tejto Výzvy! Prepokladám, že každý, kto sa v PC dostal k jej zneniu ju preposlal celému okruhu svojich známych. Teda táto cesta by mala byť pokrytá. Máme tu však mnoho ľudí, najmä starších, ktorí nemajú prístup na internet. Preto sme sa s kolegom rozhodli namnožiť znenie Výzvy a toto rozniesť do schránok v jednotlivých častiach nášho mesta, samozrejme v počte podľa našich možností, ale predpokladáme od niekoľko 100 kusov až po niekoľko tisíc kusov. (Myslím, že to netreba zdôrazňovať, ale samozrejme vo vlastnej réžii.)
Bolo by však dobré nejakým vhodným spôsobom oboznamovať a vtiahnúť do tohto diania aj našu mládež, ktorá zostala nie vlastnou vinou dosť apatická. (je to veľká rezerva) Česť výnimkám. Musíme tiež vziať do úvahy, že posledná doba temna trvá 23 rokov, teda mladí ľudia cca do 30 rokov zväčša nemajú predstavu o tomto období. Len to, čo, ak a ako sa dozvedeli doma. Neprežili ho. (nám tiež veľa nehovorilo SNP, i keď to bolo len pár rokov pred a počúvali sme o tom stále, veľmi nás to nezaujímalo). Ak si ich včas nepritiahneme my, pritiahne ich druhá strana a dokončí vymývanie. Sú to naše deti. Robíme, robme a urobme to pre ne.
Je nás mnoho, ktorí chceme, ale nevieme, ako na to. Zväčša nemáme žiadne politické, legislatívne, ekonomické, ... skúsenosti. Tí, ktorí ich majú, sú obyčajne na druhej strane. Ale určite nie všetci. Určite je medzi nami zopár slušných, čestných, inteligentných a v týchto nosných oblastiach fundovaných ľudí. Zatiaľ sú v anonymite, možno čakajú, nečudujme sa. Možno majú dobré zamestnanie, boja sa. Veď už bolo všeličo. Ale sú a budú, keď príde ich čas. Len potom musíme dať veľký pozor, aby sa popri jednom slušnom nezviezlo niekoľko darebákov, ako to bolo v 89, veľký pozor. Preto zatiaľ využime čas (možno nie dlhý - cenzúra) - oboznamujme a stmelujme sa. Buďme noví, nie starí Slovania - buďme ústretoví, znášanliví, prajní, chápaví, družní - naši susedia majú podobné problémy ako my, nezatracujme sa, príde doba, keď sa budeme vzájomne potrebovať. Zdá sa, že nielen nás, ale celú Európu čaká veľmi ťažké, možno rozhodujúce obdobie.
peter179

#45 Spresnenie #44

2013-11-14 11:38

V súvislosti s mladými ľuďmi som sa zle vyjadril. Mal som na mysli koniec bývalého a začiatok tohto režimu, skutočnosť, že nemajú možnosť porovnania, a teda to, čo je teraz berú ako jediný možný spôsob života. Ospravedlňujem sa.

Hosť

#46

2013-11-14 18:44

SLOVACI podme všetci do boja

Hosť

#47

2013-11-14 20:20

Napísať komentár

Hosť

#48

2013-11-15 11:06

Držím palce ;-)

Hosť

#49

2013-11-15 13:29

Zdielam a suhlasim

Hosť

#50

2013-11-16 20:56

To Slovensko naše dosiaľ tvrdo spalo,ale blesky HNEVU vzbudzujú ho k tomu,aby sa prebralo!



Platená reklama

Túto petíciu budeme propagovať pred 3000 ľuďmi.

Dozvedieť sa viac...