PETÍCIA za zachovanie fungovania spoločnosti Letisko Piešťany


Hosť

#76

2016-11-18 19:20

Letisko má mnohostranné využitie, či ako letisko, na športové využitie motorky, traky, veľká cena Piešťan, aj kultúrne napr. Pohoda.

Hosť

#77

2016-11-18 19:27

Postupne zrušiť úplne všetko je jednoduchá cesta, ale len do pekla. Je oveľa ľahšie niečo zrušiť ako vybudovať. PS: Ďalšia petícia by mala byť o "ocenení dobrých služieb" manažmentu letiska Piešťany.

Hosť

#78

2016-11-18 19:42

Lebo chcem, aby letisko nezaniklo

Hosť

#79

2016-11-18 19:50

Ked ma pan zupan Mikus na vyplatu pre renomovanu pravnu kancelariu, ktora okrem letiska absorbuje verejne peniaze z inych institucii pod jeho kompetenciou, tak by mal byt schopny najst dost penazi aj pre letisko samotne.
Hosť

#80

2016-11-18 20:22

Konečne si niekto uvedomuje čo sa deje v tejto spoločnosti a v Piešťanoch. Vďaka Vám za to.Treba takto zverejňovat dokumenty /viď odmeny členom dozornej rady/ a menovite, kto to je, aby aj obyčajný občan tejto zdevastovanej krajiny videl, kto to je! Ako je možné, že sa im až doteraz darí takto "riadiť a dozorovať" letisko? Nemajú doma zrkadlo?Aké odmeny im letisko dlhuje?

Aký osud čaká piešťanské letisko si ľahko domyslíme, predáva sa ľahko to, čo vybudovali iní. Hlavne, že mám ja z toho províziu, ostatné ma nezaujíma! Toto sú tí naši volení zástupcovia, pozrime si ako si žijú v tejto spoločnosti!

podbel

#81

2016-11-18 20:33

Bahaty potrebuje stale viac a nestara sa o inych co mu tie miliony zarabaju podla neho treba zrusit letisko su to iba sebci


Hosť

#82

2016-11-18 20:59

Nesúhlasím z účelovým tunelovaním štátneho majetku, toto je špekuláciu ekonomicky potopiť projekt a účelovo predať konkrétnej osobe.firme

Hosť

#87

2016-11-19 15:41

Ako pamatník normalneho prevadzkovania piešťanskeho letiska viem posúdiť jeho obrovský význam nielen pre občanov Piešťan, ale i celého trnavskeho kraja, a kúpelnych hosťou zo zahraničia. Preto dúfam, že tento názor zdiela vačšina občanov a najma funkcionárov, kraja,okresov a piešťanských kúpelov., ktorí o tom rozhodujú.

Hosť

#88

2016-11-19 16:13

Pretoze Slovensko ma v letec doprave rast a nie upadat. Poprad detto...
Nasi otcovia to starocie budovali . Vazme si to...

Hosť

#89

2016-11-19 22:33

Treba si zachovávať to čo mame! A keby sme to letisko náhodou potrebovali a by nebolo, tak čo? A čo tak to letisko spojazdniť;? V Za sa vycvičuju výborní piloti (Hričov) a v Ke pre vojenské služby.... čo tak dať príležitosť aj v iných kútoch Slovenska?

Hosť

#90

2016-11-20 10:42

Dobrý deň,
k podpisu petície za zachovanie fungovania spoločnosti Letisko Piešťany ma viedlo viac dôvodov:
1.zainetresovaní o zlom ekonomickom a strategickom vývoji letiska vedia už roky a doposiaľ nepodnikli dostatočne efektívne kroky
2.celá situácia okolo letiska mi pripadá už viac rokov politicky riadená...nemám celkový prehľad,ale štát prestal dostatočne dotovať prevádzku letiska.Pripadá mi to ako zámer dostať letisko do likvidácie.Ak sú to len moje domienky,nech mi ich kompetentní vyvrátia a vysvetlia
3.postoj mesta je nekompetentný a irelevantný.Na letisko posiela exekútora,sankcionuje za neodvádzanie dane...a za odpredaný majetok chce dotovať prevádzku letiska.Je to podľa mňa choré.Vedenie nášho mesta stále rozmýšľa nad tým,ako len naplniť mestskú kasu.
3.stretnutie správnej rady letiska ohľadne likvidácie je zo strany samosprávneho kraja myslím účelové,tiež sa mi nepozdáva financovanie úverov cez akciovú spoločnosť.Mám otázku,komu tá akciová spoločnosť patrí?
4.mám ešte dva osobné dôvody,ale tie nie sú až také podstatné:
a.môj manžel je zamestnancom letiska a má svoju prácu rád
b.letisko je umiestnené aj na súkromných pozemkoch,ktoré boli
z titulu vyšších záujmov vyvlastnené pôvodným vlastníkom kvôli vojenskému letisku.Veľa rodín v Piešťanoch bolo týmto poškodených.Môj nebohý dedo tam dostal pozemky od piešťanského richtára za zásluhy v bojoch I.svetovej vojny na fronte v Taliansku.
Pri procese transformácie a navrátenia pozemkov v 1992 sa môjmu nebohému otcovi nepodarilo pozemky prepísať na katastri do vlastníctva našej rodiny,ale zo starých pozemkových kníh máme pozostalosť po starom otcovi zdokumentovanú.
Takýchto poškodených rodín je v Piešťanoch veľa.
V prípade,že by prišlo k likvidácii letiska,čo by som bola veľmi nerada a došlo by k tomu,že by sa majetok letiska dostal do súkromných rúk,určite budem iniciovať cez právnika odškodnenie pôvodných majiteľov pozemkov.
Dôvodom nie je nejaká túžba po majetku /moja rodina je vlastnou prácou zabezpečená/,ale sľub,ktorý sme dali nebohému otcovi,že majetkovo-právne vysporiadanie našich zabraných pozemkov dáme do poriadku,aby sa vrátili pôvodným vlastníkom.

S pozdravom

Bohunická

Hosť

#91

2016-11-20 13:25

Petíciu plne podporujem. Pretože zrušenie letiska považujem za absolútnu hlúposť. Treba hladať dôvody, prečo sa letisko zadĺžilo a kde sa strácajú evráče, ktoré do letiska tiekly. Z toho vyvodiť patričné dôsledky.
PS - podporujem ju nie pre to, aby si niekto ďalej nabaľoval vačky!

Hosť

#92

2016-11-21 07:42

Petíciu podporujem, lebo letisko v Piešťanoch je jedno z mála letísk na Slovensku s medzinárodným štatútom a jeho zrušením by klesol význam regiónu. Navyše, ak by sa kompetentný posnažili, tak si myslím, že jeho prevádzkovanie je možné aj bez finančnej straty, tak aby si zarobilo na seba a svojich zamestnancov. V minulosti bolo toto letisko aj alternatívou pre BA. So stúpajúcou leteckou prepravou by mohlo byť letisko v PN využívané aspoň nákladnou dopravou, keďže všetok náklad nekončí zrejme len v BA. Z kultúrnej stránky má letisko význam najmä v lete pri usporadúvaní rôznych podujatí (Topfest, či Veľká cena Slovenska a pod.). Jeho zachovanie je potrebné.


Hosť

#93

2016-11-21 17:55

Som pilot a preto viem že každé letisko je pre mesto drahocenným Šperkom.
Peter

#94

2016-11-22 12:05

Lietanie je krasny sport aj zamestnanie. Piestanske letisko je jedinecne svojou polohou, ale hlavne infrastrukturou, ktora dokaze obsluzit aj velke dopravne a nakladne lietadla (dlha asfaltova draha, zavedene a funkcne navadzacie technologie, vyborne napojenie na dialnicu ale hlavne uz schvalene na prevadzku-co nie je jednoduchy proces). Je potrebne z neho vytvorit multifunkcne regionalne letisko , ktore budu vyuzivat ako letecky nadsenci, tak aj medzinarodne dopravne spolocnosti a agentury organizujuce rozne velke kulturne podujatia. Napriklad by to mohol byt skvely nakladny uzol pre trenciansky, zilinsky kraj a pre cechov zlinsky kraj. V pripade sezonnych spiciek pre bratislavske letisko, mozu Piestany obsluzit aj firmy v trnavskom a nitrianskom kraji. Nechapem, preco na tomto nezalozili svoj marketingovy plan uz davno. Miesto jednorazovych neuveritelnych odmien mohli majitelia mat dlhodobo stabilny a slusny prijem. Uz aj v Ceskej republike pochopili vyznam malych regionalnych letisk a samotne obce a mesta si ich drzia a rozvijaju ich cinnost.


Hosť

#95

2016-11-22 15:53

Letisko Piešťany jednoznačne treba zachovať.

Hosť

#96

2016-11-22 20:31

Letisko sem patri

Hosť

#97

2016-11-24 05:56

Naše letisko MUSÍME zachovať! Odhliadnuc od spojenia so svetom, či samozrejmých pracovných miest, je to už tradícia a kopec ďalších podujatí na ňom, na ktoré sa každoročne tešíme.

V lete sem predsa práve táto plocha priťahuje množstvo ľudí kvôli novým zážitkom. Je to naša SRDCOVKA!!!

PROSÍM - NEBERTE NÁM JU!!! ♥♥♥

Z tej bezradnosti je mi veľmi smutno... :(

To si tu už naozaj všetko dáme rovno spred nosa ukradnúť ???

Držím palce všetkým, ktorí ešte z posledných síl bojujú... Pretože bojujú za nás všetkých. Za naše deti a budúce generácie... Patrí im môj obdiv a VĎAKA!!!