Zvýšenie príspevku na opatrovanie,do výšky minimálnej mzdy.
koľko deti mesačne stoja ak sú umiestnené v DSS ??? koľko za ne platí štát a koľko musí rodina doplácať ? nebolo by pre štát i rodinu lepšie ale hlavne pre deti ak by rodič bol s ním doma štát by mal menej nezamestnaných a určite deti by boli šťastnješie a rodičia by neživorili a určite i štátne peniaze by boli ušetrené ...
Týka sa ma to, opatrujem ťažko postihnuteho syna..a je to veru smutna almožna...:(...... ked synovy zvysia ..mne zoberu..tak to je o com? Tocia peniaze len z nasej penaženky..da sa povedat ze zvysili dochodok? nie ja som zvysila zo svojho...a 220eur neviem ci niekto dostane...lebo ak je ZTP..dostava 16,60..ktore odrataju ....a to ze ked pojdem do dôchodku mi ostane 60eur..preco? Nakolko som sa cely zivot starala o ZTP syna..vyrataju mi min.dochodok, ale starostlivost bude stale tazsia ..nakolko aj moj syn starne a je a bude to horsie....a este da sa z toho vyzit? Nie len živorit....
stat-nasa krajina!!! by si mala zacat vazit hodnoty ludi, co tu ziju, neutekaju ako migranti bez hranic pred vlastnou zodpovenostou za svoju kulturu, mravne hodnoty naroda tvorime, ak sa nesnazime zbavit ZTP okolo seba, zijeme s nimi a popritom ak sa da, pracujeme za smiesne mzdy, pritom odvody idu z minima a nie z priemeru!!!
Opatrovala som mamu,vyžadovala si 24 hod.starostlivosť,musela som si chodiť zhánať potvrdenia pre urad práce,že si zhánam prácu hoci bola odkázana na moju 24 hod.starostlivosť a dostavala som smiešnych 110 €,ked jej zvýšili dochodok o 3 € mne znižili prispevok o 10 € ale starostlivosť som musela vynaložiť taku istu.Štát argumentuje tým,že prečo sa tolké nekresťanské peniaze platia v ústavoch a zariadeniach,že kolko peňazí stojí štát jeden postihnutí alebo aj dochodca.Koľko??????Koľké roky si poctivo platili a teraz ked maju nárok na slušnú starobu a dožitie,tak si to nemôžu dovoliť.Keby aspoň polovicu peňazí dali z toho čo hovoria,že kolko stojí pobyt jedného človeka v zariadení členovi rodiny alebo opatrovatelovi,tak by ešte ušetrili.Tento náš sociálny systém,je obyčajný výsmech obyčajných ľudí,je to na zaplakanie,či sú to postihnutí,či dôchodcovia,či nezamestnaní,ktorí síce pracovať chcú ale nejakým spôsobom nevyhovujú.
V prvom rade sa musi zrusit system,aby sa prijem opatrovatela odvijal od vysky dochodku opatrovaneho,to je velmi podstatne,kvoli tomu ja dostavam 111 eur,ten zakon je od zakladov zle postaveny a vobec neberie do uvahy opatrovatela,je sice napisane,ze moze ist do prace do urcitej sumy,ale v praxi,ked sa ma starat v mnohych pripadoch 24 hodin denne,tak ako ma ist clovek do prace?
| This discussion has been closed. |
Úrady a vybavovanie na nich je katastrofa !
Preto chcem podporiť túto petíciu pre rodičov, ktorý to majú ťažšie a musia sa o svoje detičky starať NON-STOP !!! A zároveň pre nás všetkých ktorý dieťatko s ŤZP máme !!
Dúfam že sa to podarí dosiahnuť !