Petícia za znovuotvorenie autobusovej zastávky v meste Michalovce


Hosť

#1

2014-10-18 19:12

Bol by som rad ak by naspet bola autobusova stanica na starom mieste a tu mali zrenomovat ta nova je na nevhodnom mieste dost daleko od centra

Hosť

#2

2014-10-19 08:44

5 rokov som žila v Michalovciach a vždy tam rada zájdem, ale toto je sila. Zrušiť autobusovú stanicu.
peter

#3 stanica

2014-10-19 11:08

..nechapem ludi ktory vstupuju debatou a mysleinkami do rozpravy kde je vhodna autobusa stanica a kde nie!

kto ma pravo posudzovat su obcania s trvalym pobytom v Michalovciach iny nech si u svojich starostov zabezpecia idividualnu prepravu ak im nevyhovuje to co je bezne v kazdom normalnom meste po celom svete ze je spojena zeleznicna a autobusova stanica spolocne a na okraji mesta!

podla man treba celkovo vylucit prechod autobusov cez mesto nech niesu obemedzovany ucasnici cestnej pramavky autobusovou dobravou, zaroven je v meste MHD ktoru treba vyuzit tak ako sa vyuziva v kazdom serioznom meste a ak niekto poveie ze MHD je niecij bussines tak je tu stale aletrenativa kedze su vybudovane cyklo trate

 

jednoznacne som proti autobusovej stanici na povodnom mieste a primator ma moj hlas v volbach..  ..ehmm nema kedze je v strane ktora nieje prinosom pre spolocnost, takze mal by moj hlas ak.. 


Hosť

#4 BEZ USPECHU

2014-10-19 14:10

Aj ked nezijem uz 3 roky v Michalovciach ale viem ze ta zastavka chyba.  Ale malokto vie ze mesto s tym vela nemohlo spravit kedze pozemky pod byvalou AS su sukromne a vlastnik v zastupeny s riaditelom zemplinskeho muzea vyhlasili uz v roku 2010 ze najomnu zmluvu nepredlzi. Hlavne z historickeho hladiska. Najlepsim riesenim by bolo  zmenit trasy autobusov tak aby vsetky prechadzali pod druzbou resp. Zaviest mhd   v pravidelnych intervaloch seden dni v tyzdni a to kazdych 15 minut. 

Je to predsa len historia a ulica pri gymaziu Ludovita Stura je najstarsou ulicou v Michalovciach.


Hosť

#5

2014-10-20 07:20

Som rada, že vznikla táto petícia, ja cestujem výlučne verejnou dopravou a nemám auto, takže toto riešenie je pre mňa nevýhodné a stresujúce, či stíham autobus. MHD je síce teraz hustejšia ako predtým, ale má pomerne dlhé trasy po meste, čo je pre nás nevýhodné lebo niekedy ide doslova o minúty a odíde nám spoj na dediny a ďalšie sú až o 1-2 hodiny.Taktiež si neviem predstaviť potom čakanie na novej autobusovej stanici v zlom počasí, keď už prvé skúsenosti preukázali, že je tam veterno, nástupištia sú nedostatočne chránené pred dažďom a už vôbec nie pred vetrom a som zvedavá aj na zimnú údržbu - ako sa budeme brodiť závejmi, ktoré tam určite vzniknú, nie je tam chránené ani jedno miesto a využívať priestor železničnej stanice - to nie je riešenie, kým dôjdeme k svojmu nástupišťu, tak aj autobus odíde a otázne bude ako skoro nás začnú zo stanice "vyháňať" železničiari. Čakal nikto z kompetentných ktorí projektovali a budovali túto autobusovú stanicu na autobus ??
miro

#6 Som za

2014-10-20 09:22

Je dobré ak je spojená autobusová a zelezničná doprava. Len škoda , že sa to spaja až teraz. Medzitým bola v meste vybudovaná infraštruktúra, školy,obchody,podniky i obytné bloky,ktoré rátali s tým kde je stanica autobusov.Kto si myslí , že sa presunutím autobusky vylúči vačšia časť dopravy zo širšieho centra tak je na omyle. A vlastne prečo? Nie je lepšie ľudom uľahčovať život ako ho reštriktívne usmerňovať?Každé rano sledujem húfy ľudí presuvať sa od GPH smerom do centra dochádzajúcich zo smeru od šíravy.Ak by sa presmeroval autobus aspoň po partizánskej a spať k zemplínu......A čo bude až sa dostavá tržnica? Nemohla by byť zastávka pri nej a naproti cez cestu?A to by mohli využívať aj cestujúci zo Sobraneckého smeru.Už som čital niekde argument, že tak by neumerne vznikli náklady pre aut.prepravcu.Sak ano jemu nesmú ľudom môžu.Čiže jemu klesne náklad -má vyšší zisk,MHD stupne preprava-má vyšší zisk,ľudia zaplatia za MHD,alebo radšej odvezu decko na žel.stanicu autom či taxíkom - teda taxi väčší zisk ,či nebodaj idú pešo-ubudne im v peňaženke a ešte ich bolia nohy.Určite by bolo vhodné aby sa kostolné námestie zrekonštruovalo, aj ked bude nakoniec prázdne ako centrum mesta, no bolo by dobré aj aby tam ostala autobuska aj ked malinká trebárs pri novej tržnici.


Hosť

#7

2014-10-20 17:06

Konečne sa našiel niekto kto vytvoril túto petíciu som veľmi rada.. hneď som ju "podpísala" dúfam že to výjde lebo teraz to je vážne hrozne s dopravou v MI

Hosť

#8

2014-10-20 17:57

To bola úplná hlúposť ju zrušiť... veď na železničnej stanici boli zastávky... tak načo tam budovali tam novú autobusovú? mohli zrenovovať tú starú.. teraz keď potrebujeme ísť na autobus musíme kráčať cez celé mesto... Ach..

Hosť

#9 Re: stanica

2014-10-20 17:58

#3: peter - stanica 

 so všetkým čo je napísané súhlasim, len my vidiečenia nechceme podporovať súkromnú mestskú prepravu , len si ju podporujte z mestského rozpočtu dalej, ved sú to ISTOTY nie,

 

Slavik

#10 10

2014-10-20 19:32

Prepáčte, ale musím sa vyjadriť aj ja. Ja takisto bývam ďaleko od železničnej stanice, niekoľko km. Áno, som mladá, takže mi nerobí problém sa tam dostať. Viem, že pre starých ľudí je to náročné. Najmä, ak sú niekde u lekára a musia ísť poväčšine na najbližšiu zastávku až k malometrážnym bytom na Masarykovej ulici. No zrušiť, respektíve opäť presťahovať autobusovú stanicu, tam kde bola predtým by podľa mňa nebolo správne. Keď som chodievala vysokú, nemohla som prísť domov z Ke vlakom, čo bolo oveľa pohodlnejšie, keďže som ešte vtedy bývala v Topoľanoch a zo železničnej mi nešiel autobus do Topoľan, musela som tak ísť z Ke autobusom, keď som hocikomu povedala, že nemáme autobusku a železničnú spolu, pozerali na mňa ako na totálneho blázna, že to čo je. A teraz si povedzme úprimne, ako je to v iných mestách. Všade je autobuska spolu so železničnou a myslíte si, že všetci bývajú poblízko, že aj tam to majú starí ľudia blízko, ak idú k lekárovi, že v každom jednom meste je snáď stanica blízko centra, nemocnice, či vašich domovov? Nemyslím si. Tam sa ale nikto nešťažuje, pretože to tak bolo odjakživa. Všetko je to o zvyku, ak by to od začiatku bolo takto, tak by sa nikto nesťažoval. Prepáčte, asi so mnou nebude nikto súhlasiť, ale je to môj názor. Jednoducho si myslím, že to prepojenie bol správny krok a treba si len zvyknuť, súhlasím s tým, aby sa možno vytvorilo viac zastávok, aby to bolo výhodne aj pre ostatných občanov, ktorí bývajú ďalej, alebo starých ľudí... avšak naozaj je to takto v každom jednom meste. Všetko je to len o zvyku a robiť hneď petíciu je podľa mňa už prehnane. 


Hosť

#11

2014-10-20 19:44

hlasujte hlasujte
Ján

#12 nová autobusová stanica

2014-10-21 08:05

http://vas.cas.sk/clanok/10024/michalovce-siahaju-na-novy-rekord

„Štandard cestovania v dnešnej dobe by mal umožniť cestujúcim pohodlné cestovanie tzv. suchou nohou pri prestupe z vlakovej na autobusovú, prípadne cestnú prepravu,“ uviedla hovorkyňa radnice Iveta Palečková.

neviem, či sa pani hovorkyňa prešla popod tú striešku v daždi, ale evidentne nie, ja som tú skúsenosť zažil a zmokol som jedna radosť... tzv. suchá noha pri prestupe sa nerieši trápnou plechovou strieškou vo výške niekoľkých metrov, to je výsmech...

Seki

#13 Re: BEZ USPECHU

2014-10-21 08:19

#4: - BEZ USPECHU 

 Len kto bude platiť toľko autobusov, aby chodilo v 15minútových intervaloch 7dni v týždni? Ved teraz keď chodí mhd tak niekedy tam sedí toľko ľudí ako v osobnom aute ... Nápad fajn, iba problém sú zase peniaze.


Hosť

#14

2014-10-21 12:56

Je to len cielene a velmi premyslene odvratenie pozornosti.. dat prec staru autobusku pod totalne hlupou zamienkou, ZAROBIT, vybudovat oddychove centrum aby ludia nereptali ze sa zrusi jedna z najkrajsich casti mesta -KERTA- samozrejme aj na tom ZAROBIT... zrovnat kertu so zemou a necakane.. ZAROBIT... a ak uz tak tu novu autobusku postavit tak aby aj sluzila ucelu a nie aby sme tam cakali v zime a na dazdi... a NIE nemozem ist do budovi zeleznicnej stanice pretoze nebudem cakat nalepena na skle ci uz ten moj autobus ide a potom zmoknut aj tak... a zasa NIE nie je to takto hlupo v kazdom meste... nejde mi ani tak o umiestnenie ako o nekomfort vytvoreny tymto predrazenym kseftom.. mimochodom moji kamarati z KE sa mi uz rok smeju pretoze ked prisli sem tak sa pytali okoloiducej ktory autobus ide tam a tam tak im musela odpovedat : " vezmite si taxik tu MHD velmi nechodi.. !" takto ma vyzerat mesto ?

 

 


Hosť

#15 Re: stanica

2014-10-21 13:02

#3: peter - stanica 

 Ste rodina niekoho kto staval autobusku alebo len ignorant??? ano napr. v KE je autobuska a vlakovka spolu ale v CENTRE !!! nie na okraji mesta okrem toho sa tam dostanete MHD-ckou od vsadial.. tu MHD poriadne ani nefunguje.. chodi nezmyselne...  ja chodim autom.. je mi jedno kde je autobuska ale taka stara babka zo sidl. vychod kym sa dotrepe na vlakovku no chuda na takych ludi  nemyslite ?!? alebo to mate na haku ?

Tento príspevok bol odstránený administrátorom stránky (Show details)

2014-10-21 14:42


Tento príspevok bol odstránený administrátorom stránky (Show details)

2014-10-21 14:43



Hosť

#18 ...v akom vztahu ste s primatorom, že sa Vam nepaci tato peticia???Re: 10

2014-10-21 15:43

deny45

#19

2014-10-21 16:03

nepoznám človeka,ktorý by tento počin schvaľoval.Neskutočne znížená kvalita života.Krok späť.Ignorácia študentov a starých ľudí,ktorých sa nemá kto zastať.Ešte nič ma tak v tomto meste nesklamalo.

nakakť

#20 Re: stanica

2014-10-21 17:43

#3: peter - stanica 

 súhlasim , ako všade funguje , že autobusová a vlaková stanica sú spolu....ale aj fungujú MHD.... ja som čakala na MHD... autobus mal ísť o 19:32 ale nešiel šiel až o 20:06 tak ako nehnevajte sa ale keď ste chceli mať aj MHD tak to prisposobte....a nie len aaaa mám MHD tak ju využívajte ..... a nehovoriac o tej stanici čo postavili... stáť pod strechou v dáždnikom to fakt sa môže len v michalovciach :) hmaba michalovciam 


Hosť

#21

2014-10-21 18:53

Aspoň nech zvýšia počet mhd autovusov aj zastávok zo stanice do mesta.
Trixy

#22 koľkí z radnice chodia do práce autobusom..?

2014-10-22 02:08

Zvonili by celému mest. zastupiteľstvu zajtra ráno keď výjde slnko. Vďaka skvelému naprojektovaniu stanice mi už niekoľkorát po sebe ušiel bus.  Ďakujem Vám páni poslanci  v MI sa od zrušenia stanice na Kostol. námestí rozbehla nová olympijska disciplína beh na autobus.

P.S nezabudnite si potom po rekonštrukcii toho námestia tam vybudovať nejaké obchodné centrum.


Hosť

#23 Re: stanica

2014-10-22 02:09

#3: peter - stanica 

 vyborne vysvetlenie-uz nic nie je potrebne dodat  


Hosť

#24 Re: 10

2014-10-22 02:22

#10: Slavik - 10 

 ja s tymto prispevkom 100% suhlasim! Okrem toho ma prekvapuje,ze nikto sa nepozastavi nad tym ,ze  KONECNE areal okolo kastiela a kostola bude vyzerat ako v kulturnej krajine a nie ako na Ukrajine . Osobne som o tom stale "snivala" a sen sa stal skutocnostou.  (A   mimochodom -primatora vobec nepoznam=len na vysvetlenie-lebo to tu vyzera,ze ak suhlasite s novou stanicou,tak ste primatorov kamarat

matdux

#25

2014-10-22 07:40

Ja osobne vítam , že sa konečne premiestnila autobusová stanica tam kde má byť v každom normálne fungujúcom meste teda k železničnej stanici.  Tam bola plánovaná tuším už 20 rokov ale nikto sa nemal k činu , aby to dotiahol do konca.

Druhá vec je ako je riešená samotná stanica  a najmä ako je riešený systém integrovanej dopravy v meste teda napojenie na MHD. Kľudne by mohol platiť lístok z prímestskej dopravy aj na dojazd do centra mesta. Ide  len o to chcieť to vyriešiť.

Myslím si , že keď sa rozumne upraví priestor pred kaštieľom , kostolom  a kertou tak to bude super a hlavne dôstojné. Veď zastávka MHD je tam už teraz .